Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Opština Kozarska Dubica: Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata u sklopu projekta Jačanje lokalne demokracije/demokratije III – LOD III

Izvor: EuroBlic, 30.01.2013.

 

OPŠTINA KOZARSKA DUBICA U SARADNJI SA RAZVOJNIM PROGRAMOM UJEDINJENIH NARODA RASPISUJE:

JAVNI POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA/NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDAJU PRIJEDLOGA PROJEKATA U SKLOPU PROJEKTA JAČANJE LOKALNE DEMOKRACIJE/DEMOKRATIJE III - LOD III KOJI FINANSIRA EVROPSKA UNIJA

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i 11 opština u Bosni i Hercegovini zajednički implementiraju projekat pod nazivom Jačanje lokalne demokracije/demokratije III - LOD III. Projekat finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura, a sufinanstra ga i Opština Kozarska Dubica, kao \ UNDP BiH. Projekt LOD III i Opština Kozarska Dubica pozivaju sve organizacije civilnog društva (OCD) / nevladine organizacije (NVO) iz Bosne i Hercegovine da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima opštine Kozarska Dubica, iz sljedećih prioritetnih oblasti:

1. Podrška aktivizmu mladih kroz afirmaciju omladinskog rada u oblasti zaštite životne sredine.

2. Borba protiv bolesti zavisnosti.

3. Unaprijeđenje i poboljšanje kvaliteta života i zdravlja ugroženih kategorija stanovništva opštine uključujući lica sa posebnim potrebama i manjinske grupe.

4. Razvoj kulturnog turizma putem promocije i integrisanja kulturnog i prirodnog naslijeđa uključujući ruralna područja opštine.

5. jačanje ponude neformalnog obrazovanja sa ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu rada te podsticanja zapošljavanja žena.

Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti od 10.000 KM - 70.000 KM (konvertibilnih maraka).

UNDP zadržava pravo da ne dodijeli sva raspoloživa financijska sredstva u slučaju da projektni prijedlozi  ne zadovoljavaju zadane kriterije.

Dužina trajanja svakog projekta može biti od 6 do 12 mjeseci, izabrani projekti se trebaju sprovesti u periodu april 2013. - april 2014. godine.

PRAVO UČEŠĆA:

Učešće u ovom javnom pozivu je otvoreno, na jednakim osnovama, za sve formalno registrovane OCD i NVO (udruženje ili fondacija), u skladu sa važećim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini. Sve zainteresovane organizacije civilnog društva detaljne informacije o uslovima za apliciranje i kriterijima za finansiranje projekata mogu pronaći u smjernicama za aplikante u okviru javnog poziva.

PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE:

Dokumentacija za prijavu na Javni poziv za Opštinu Kozarska Dubica se može preuzeti od 30. januara 2013. godine slanjem zahtjeva sa nazivom zainteresovane organizacije na e-mail: registry.ba@undp.org ili lično preuzimanjem u: Opštini Kozarska Dubica, kancelarija broj 24, kod g. Slobodana Premasunca, Svetosavska 5,79240 Kozarska Dubica. Sve potrebne informacije i elektronska verzija cijelog paketa prijavne dokumentacije može se naći na sljedećim web stranicama: www.undp,ba,www.ngo.ba, kao i na web stranici opštine Kozarska Dubica http://www.kozarskadubica.org/Ogias/Oglasna_tabia.html.

Pitanja u vezi sa javnim pozivom se mogu postaviti putem e-mail adrese registry.ba@undp.org sa naznakom za LOD III projekt. Pitanja se mogu postavljati do 15. februara 2013. godine. Odgovori na pitanja će biti dostavljeni u pisanoj formi unutar 3 radna dana od primitka upita.

PREDAJA APLIKACIJA:

Ispunjena aplikacija (sa kompletnom zahtjevanom dokumentacijom) se mora dostaviti u tri (3) primjerka u štampanoj formi i jednoj elektronskoj kopiji {CD ili USB) u zatvorenoj koverti preporučenom poštom ili lično tokom radnih dana (ponedjeljak - petak), u periodu od 08:00 do 14:00 sati, na sljedeću adresu, sa naznakom za LOD III projekt:

Kozarska Dubica:    Opština Kozarska Dubica Prijemni šalter

                                    Svetosavska 5

                                    79240 Kozarska Dubica

Rok za predaju aplikacija je 20. februar 2013. godine, u 14:00 sati. Aplikacije dostavljene nakon navedenog roka biti će razmatrane jedino u slučaju da poštanski pečat ukazuje na datum slanja prije zvaničnog isteka roka. Spoljašnja strana koverte mora sadržavati naziv poziva za predaju prijedloga projekata, puno ime i adresu aplikanta, puni naziv projekta i navod "Ne otvarati prije zvaničnog otvaranja".

O primljenoj pošiljci u Opštini će se voditi uredna evidencija i izdavati potvrde o prijemu.

Svi aplikanti koji su predali prijedloge projekata, koji su prihvaćeni ili odbijeni, biti će obavješteni u pisanoj formi o odluci u vezi sa njihovim prijedlogom projekta u roku od 30 dana od dana zatvaranja javnog poziva. Rezultati će biti objavljeni na: www.undp.ba,www.ngo.ba« zatim na web stranici opštine Kozarska Dubica www.kozarskadubica.org, kao i na oglasnoj ploči opštine.

Organizacije čiji projekti budu odobreni će biti dužne da ih prevedu na engleski jezik i dostave donatoru prije potpisivanja ugovora.

 

Broj: 01-403-10/13

Dana: 30.01.2013. god

U Kozarskoj Dubici

 

NAČELNIK OPŠTINE

Mile Zlojutro, dipl. Ekonomista

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: