Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Poziv na poslovnu saradnju za mjesec januar 2013. godine (Oblikovanje guma, obrada metala, retro-fit inženjering i tehničke usluge, proizvodnja betonskih proizvoda i montažnih elemenata za građevinarstvo i inženjering, proizvodnja i distribucija cijevi i fitinga izrađenih od polipropilena, zaštita okoliša, proizvodnja računara i elektronskih komponenata...)

Izvor: eKapija.ba, 18.01.2013.

 

Usluge traženja poslovnih partnera u inostranstvu imaju za cilj da malim i srednjim preduzećima sa prostora koje pokriva Evropska preduzetnička mreža (Enterprise Europe Network) olakšaju pronalazak odgovarajućeg poslovnog partnera bez obzira da li se radi o saradnji u vidu posredništva u trgovini, distribuciji, marketingu, franšizi, zajedničkom ulaganju, proizvodnji ili podugovaranju. S tim ciljem, Euro info korespondentni centar BiH (EICC BiH) na raspolaganju ima alat za pretraživanje baze podataka poslovne saradnje (Business Cooperation Database ili BCD) u koju se unose sve ponude poslovne saradnje iz svih partnerskih organizacija Mreže.

Ukoliko ste zainteresovani da pronađete poslovnog partnera iz EU, EICC BiH Vam može pomoći na dva načina:

- EICC BiH svakog mjeseca na ovoj stranici objavljuje najaktuelnije ponude. Ukoliko je Vaša firma zainteresovana za neku od postojećih ponuda, potrebno je elektronski na engleskom jeziku ispuniti BCD Prijavni obrazac sa tačnom šifrom ponude od Vašeg interesa i isti dostaviti putem e-maila na adresu jadranka.stany@komorabih.ba

- ukoliko Vaša firma samoinicijativno želi da ponudi poslovnu saradnju drugim firmama iz EU, ovdje možete naći Obrazac poslovne saradnje koji je potrebno ispuniti elektronski na engleskom jeziku i isti poslati elektronskom poštom na gore navedenu e-mail adresu.

Sve dodatne informacije o uslugama traženja poslovnih partnera u EU možete dobiti od sljedeće kontakt osobe:

Jadranka Stany
Službenik za informisanje
Euro info korespondentni centar BiH
Vanjskotrgovinska komora BiH
Tel: 033 566 241 
E-mail: jadranka.stany@komorabih.ba

 

BILTEN POSLOVNE SARADNJE ZA MJESEC JANUAR 2013. GODINE

 

EICC BiH PS 1 – Jan 2013

Hrvatska firma, čije je glavno područje stručnosti oblikovanje guma, obrada metala, retro-fit inženjering i tehničke usluge, nudi usluge trgovinskog posredništva, uzajamnu proizvodnju i podugovaranje. Glavne prednosti koje ova firma nudi potencijalnom poslovnom su fleksibilnost, prilagođavanje potrebama klijenata i  promjenama na globalnom tržištu.

 

EICC BiH PS 2 – Dec 2013

Hrvatska firma, ovlašteni izvođač, specijalizovana za proizvodnju betonskih proizvoda, proizvodnju montažnih elemenata za građevinarstvo i inženjering,  zainteresovana je za joint venturei podugovaranje. Firma posjeduje certifikat ISO 9001: 2008. Glavne prednosti koje ova firma nudi potencijalnim partneru su visoka tehnološka oprema i tehnološki know-how u proizvodnji. Ono što se očekuje od potencijalnog poslovnog partnera su profesionalnost, otvorenost za dugoročnu suradnju i eventualno ulaganje novog kapitala.

 

EICC BiH PS 3 - Jan 2013

Slovensko preduzeće specijalizovano za proizvodnju i distribuciju cijevi i fitinga izrađenih od polipropilena zainteresovano je za podugovaračke aktivnosti i uzajamnu proizvodnju.  Preduzeće proizvodi različite vrste cijevi i spojnica za kanalizacione sisteme, drenažne cijevi i šahtove.

 

EICC BiH PS 4 - Jan 2013

Tursko preduzeće specijalizovano za kreiranje i promociju brendova zainteresovano je za franšizno poslovanje i joint venture. Glavne prednosti koje ovo preduzeće nudi potencijalnom partneru je visokokvalifikovano i kreativno osoblje koje nudi profesionalna rješenja u stvaranju i promociji branda. Ono što se očekuje od potencijalnog poslovnog partnera su stručnost,  finansijska saradnja, i otvaranje novih tržišta i povećanje konkurentnosti u razvijanju brendova.

 

EICC BiH PS 5 - Jan 2013

Preduzeće iz Velike Britanije, koje se bavi recikliranjem starih tepiha, od kojih se dalje izrađuju korisna vlakna za izolaciju zainteresovano je za pronalazak zastupnika, podugovarača i partnera za joint venture.

 

EICC BiH PS 6- Jan 2013

Njemačka firma koja se bavi konsaltingom i inženjeringom i djeluje  u okviru svjetske grupe za zaštitu okoliša u potrazi je za partnerima za zajedničke projekte. Firma je također zainteresovana za uspostavu joint venture, nudi saradnju u razvoju poslovanja i  dugogodišnje iskustvo na ovom području.

 

EICC BiH PS 7- Jan 2013

Turska firma koja se bavi proizvodnjom računara i elektronskih komponenata zainteresovana je za pronalazak partnera za zajedničko ulaganje. Ono što se očekuje od potencijalnog poslovnog partnera su profesionalnost i radna etika.

 

EICC BiH PS 8 – Jan 2013

Crnogorska firma, specijalizovana u proizvodnji zdrave hrane zainteresovana je za pronalazak trgovinskog posrednika kao i za joint venture partnerstvo. Firma se bavi preradom voća i povrća i prozvodnjom džemova, voćnih sokova, voćnih sirupa, gljiva i sirćeta. Ono što se očekuje od potencijalnog poslovnog partnera je spremnost na dugoročnu saradnju.

 

EICC BiH PS 9 - Jan 2013

Slovenska firma koja nudi usluge čišćenja, bavi se prodajom i distribucijom sanitarnih pomagala. Zainteresovana je za saradnju s proizvođačima toaletnog papira, sapuna i deterdženata. Od potencijalnog poslovnog partnera očekuje se prethodno iskustvo i profesionalnost.

 

EICC BiH PS 10- Jan 2013

Srbijanska firma specijalizovana za proizvodnju limenih spojnica  i bakarnih žica nudi posredničke usluge i zainteresovana je za zajedničko ulaganje.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: