"Remus" u Sanskom Mostu proizvodi auspuhe i zapošljava 300 radnika

10.01.2013. 10:05 / Izvor: eKapija.ba
'Remus' u Sanskom Mostu proizvodi auspuhe i zapošljava 300 radnika

U proizvodni pogon austrijske firme "Remus" u Sanskom Mostu, inače jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača auspuha za automobile, do sada je uloženo 1,5 miliona eura, te zaposleno pedeset radnika.

Remus Sanski Most

Općina Sanski Most je jedna od rijetkih općina na prostorima Unsko-sanskog kantona gdje se puno čini na otvaranju proizvodnih pogona. Tako će u skorije vrijeme  biti realiziran plan otvaranja "Remusa" iz Austrije. U proizvodni pogon austrijske firme „Remus“ u Sanskom Mostu, inače jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača auspuha za automobile, do sada je uloženo 1,5 miliona eura, te zaposleno pedeset radnika.

Ovo je istakao vlasnik "Remusa" Oto Kreš, istakavši kako je ovo samo dio predviđenog ulaganja u spomenuti proizvodni pogon. Prema njegovim riječima, planirana je ukupna investicija u iznosu od 5,3 miliona maraka i zapošljavanje ukupno tri stotine radnika, što će se desiti, prema njegovim riječima, u naredne dvije godine.

"U proteklih nekoliko mjeseci instalirali smo novu proizvodnu liniju za proizvodnju auspuha za nekoliko velikih proizvođača automobila. U narednom periodu planiramo utrostručiti sadašnji obim proizvodnje", istakao je Kreš. On je dodao kako preko devedeset posto svoje proizvodnje ova firma izvozi u oko šezdeset zemalja svijeta, te da je kompletna proizvodnja iz Sanskog Mosta namijenjena upravo izvozu.

Kreš je također istakao kako je zadovoljan poslovnim ambijentom i okruženjem, te dosadašnjom saradnjom sa lokalnim i Kantonalnim vlastima. Prije godinu dana firma "Remus" privatizirala je preduzeće "Enkom" koje se bavilo proizvodnjom plastične stolarije, te su svi poslovni objekti u međuvremenu prilagođeni sasvim novom modelu proizvodnje.

(reprezent.ba)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije