Italijanski biznismeni firme iz Milana sele u Visoko i Sarajevo

22.05.2013. 14:18 / Izvor: SensServis

Iz Evrope doći u BiH, ovdje vidjeti potencijal za premještanje već uhodanog i uspješnog biznisa i lako prebroditi sve administrativne barijere koje stoje pred realizacijom takve ideje, rijedak je slučaj.

Iz Evrope doći u Bosnu i Hercegovinu, ovdje vidjeti potencijal za premještanje već uhodanog i uspješnog biznisa i lako prebroditi sve administrativne barijere koje stoje pred realizacijom takve ideje, rijedak je slučaj. Još ako se doda da to podrazumijeva zapošljavanje domaće radne snage, onda s pravom možemo reći da je priča koju vam donosimo iz rubrike "vjerovali ili ne".

Naime dvije kompanije, DGS koja se bavi proizvodnjom vrata i prozora i Dieci.com koja organizuje koncerte najvećih muzičkih zvijezda imaju svoje razloge za preseljenje u Bosnu I Hercegovinu.

"U roku 15-20 dana očekujemo da stignu mašine da bi počeli punim kapacitetom proizvoditi vrata, prozore, garažna vrata i 90% proizvoda će biti za izvoz", kazala je Zakira Gurda, direktorica DGS-a i dodala da je za početak u planu zapošljavanje 20 radnika sa biroa i četiri administrativna radnika.

Koliko je ozbiljna kompanija DGS govori podatak da su sklopili ugovor sa NATO-om, čiju zgradu u Vicenzi trebaju opremiti svojim proizvodima.

I druga firma koje se seli u našu zemlju, poznatog je renomea, a osim njih, još nekoliko italijanskih firmi će ubrzo svoja sjedišta i proizvodne kapacitete preseliti u Bosnu i Hercegovinu odakle će poslovati sa cijelom Evropom.

Detaljnije u video prilogu

 

 

Sagovornici:

1. Raffaele Esposito, vlasnik DGS-a

2. Zakira Gurda, direktorica DGS-a

3. Enzo Lombardi , generalni direktor Dieci.coma

4. Oscar Pozzana, umjetnički direktor Dieci.coma

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije