Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Dodjela neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta državne svojine u svrhu izgradnje proizvodnog objekta u Brezi

Izvor: Oslobođenje, 28.03.2014.
Bosna i Hercegovina 
Federacija Bosne i Hercegovine
Zeničko-dobojski kanton 
OPĆINA BREZA
Općinsko vijeće
Komisija za provođenje konkursa za dodjelu 
neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta
 
Broj: 04/1-3-31-766/14 
 
Na osnovu člana 45. i 46. Zakona o građevinskom zemljištu FBiH ("Službene novine FBiH", broj 25/03 i 67/05), člana 5. i 8. Odluke o građevinskom zemljištu ("Službeni glasnik općine Breza", broj 3/04) i Odluke Općinskog vijeća Breza o raspisivanju konkursa za dodjelu neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta na trajno korištenje ("Službeni glasnik općine Breza", broj 3/14), Konkursna komisija raspisuje
 
KONKURS
za dodjelu neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta državne svojine u svrhu izgradnje proizvodnog objekta, putem pribavljanja pisanih ponuda
 
 
I PREDMET KONKURSA
 
Predmet konkursa je dodjela neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u državnoj svojini na korištenje radi izgradnje proizvodnog objekta, a prema Regulacionom planu industrijske zone "Potkraj", i to: 
 
- parcela označena kao k.č. br. 663/11, upisanau zk. ul. br. 1571 k.o. Breza, što odgovara k.č. br. 1466/30 k.o. Mahala, ukupne površine 88.93 m2.
 
2. URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI
 
Objekat će se graditi prema slijedećim urbanističko-tehničkim uslovima:
I Namjena:        - dozvoljena: proizvodni - mala, srednja i velika preduzeća ( prehrana, konfekcija, skladišta, drvoprerada, građevinarstvo, servisi),
 
                         - uvjetno dozvoljena: komunalna preduzeća, stanovanje i sport unutar poslovnog kompleksa.
 
                         - zabranjena: namjena koja ugrožava životnu sredinu i vikend objekti.
 
II Tip objekta:   - slobodnostojeći ( min. udaljen od susjedne parcele (r.l.) 3,5 m),
                         - atrijski i poluatrijski ( min. udaljen od susjedne parcele (r.l.) 3,5 m),
                         - kompleks više objekata (jedna cjelina- kompleks udaljen od susjedne parcele (r.l.) 3,5 m).
 
III Spretnost:     - planirana: P(Vp); P+1; P+2,
                         - max spretnost - S+P+2+2M (Pk), 
                         - etaže ispod kote terena - suteren; jedna ili više podrumskih etaža (ovisno o mogućnosti),
                         - krovne etaže, mansarde - max 2 krovne etaže (potkrovlje ili mansarde)
 
3. NAKNADA:
Početna naknada za dodijeljeno gradsko građevinsko zemljište iznosi 25,00 KM/m2 dodijeljenog zemljišta, a početna naknada iz osnova prirodnih pogodnosti - renta iznosi 24,00 KM/m2 korisne površine objekta koji će se graditi.
 
NAPOMENA: konačna površina objekta na osnovu koje će se izvršiti obračun naknade iz osnova prirodnih pogodnosti - renta, koja se plaća po l/m2 korisne površine objekta, bit će utvrđena na osnovu izvedbene projektne dokumentacije i plaća se po ponuđenoj cijeni iz konkursa, a visina iste će se utvrditi u rješenju o odobrenju za građenje.
 
Investitor je dužan uplatiti naknadu po osnovu naknade za uređenje građevinskog zemljišta, čija će se visina utvrditi u rješenju o odobrenju za građenje.
 
4. OBAVEZE INVESTITORA 
 
Budući investitor koji je stekao pravo građenja po ovom konkursu dužan je obezbjediti izvedbeni projekaL Budući investitor gubi pravo korištenja građevinskog zemljišta radi građenja stečenog putem konkursa u slijedećim slučajevima:
- ako u roku od godinu dana po pravosnažnosti tješenja o dodjeli građevinskog zemljišta radi građenja ne podnese zahtjev za izdavanje odobrenja za građenje i
- ako u roku od 1 godine od izdavanja odobrenja za građenje ne izvede pretežan dio radova na građevini, tj. izgradnju sa prvom nadzemnom stropnom konstrukcijom.
 
5. PRAVO UČEŠĆA, USLOVI, SADRŽAJ I NAČIN KONKURISANJA
Pravo učešća na konkursu imaju sva pravna i fizička lica uz obavezu uplate kaucije od 10% od utvrđene početne naknade za dodijeljeno zemljište, koja iznosi 22.232,50 KM.
 
Utvrđeni iznos kaucije uplatiti na transakcijski račun budžeta Općine Breza broj: 3389002211034209, sa naznakom za kauciju po konkursu i dokaz o uplati priložiti uz prijavu na konkurs. Pravo prvenstva na konkursu imat će podnosilac prijave čije ponuđene cijene rente i zemljišta po lm2 budu davale najveću ukupnu cijenu naknada.
 
Ako dva ili više kandidata ponude istu cijenu, pravo prvenstva imat će podnosilac prijave koji ponudi kraći rok izgradnje.
 
Rok za podnošenje pisane ponude na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja konkursa. Uz prijavu na konkurs, učesnik konkursa dužan je priložiti:
- firmu pravnog lica sa izvodom iz sudskog registra, rješenje o obavljanju samostalne djelatnosti ili fotokopiju lične karte za fizička lica,
- referens listu u prethodne tri godine.
- rok u kojem se planira izgradnja objekta,
- visina ponude i
- dokaz o uplati kaucije. 
 
Prijava na konkurs se podnosi u zatvorenoj koverti preporučeno putem pošte ili neposredno putem pisarnice Općine Breza na adresu Općina Breza, ul. Bogumilska br. 1, Komisija za provođenje konkursa za dodjelu neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta sa naznakom: "NE OTVARAJ - za Konkursnu komisiju".
 
6. OSTALE ODREDBE
Neće se uzeti u razmatranje prijave učesnika konkursa koji naknadu za dodijeljeno zemljište ponude u visini početne cijene.
 
Da bi se izvršila punovažna dodjela putem pribavljanja pisanih ponuda, moraju biti dostavljene najmanje dvije punovažne ponude.
 
Ukoliko učesnik konkursa čija je pormda za tu lokaciju utvrđena kao najpovoljnija odustane od ponude, konkurs za tu lokaciju će se ponoviti, a uplaćeni iznos kaucije neće se vratiti.
 
Ukoliko učesnik konkursa kome je dodijeljeno neizgrađeno gradsko građevinsko zemljište ne plati naknadu za dodijeljeno zemljište na korištenje ili naknadu za uređenje ili mu se iješenjem Službe za prostorno uređenje, zaštitu okolice geodetske i imovinskopravne poslove Općine Breza utvrdi gubitak prava korištenja zemljišta radi građenja, konkurs za tu lokaciju će se ponoviti, a uplaćeni iznos kaucije neće se vratiti.
 
Otvaranje pristiglih ponuda izvršit će se 14.4.2014. godine u 15.15 sati u prostorijama Općine Breza - glavna zgrada, a otvaranju ponuda mogu prisustvovati svi učesnici u konkursu ili njihovi punomoćnici. Konkursna komisija dostavit će zaključak o rezultatima javnog konkursa svim učesnicima u roku od 8 dana po zaključenju javnog konkursa.
 
Učesnici konkursa mogu u roku od 8 dana od dana dostavljanja zaključka i rezultatima konkursa izjaviti j prigovor Općinskom vijeću protiv tog zaključka.
 
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.
 
Dodatne informacije ili objašnjenja mogu se dobiti u prostorijama Službe za prostorno uređenje, zaštitu okolice, geodetske i imovinskopravne poslove Općine Breza ili putem telefona broj 786-048.
 
 
PREDSJEDNIK
Konkursne komisije 
Elmedin Telalović, s. r.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: