Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Izdavanje u zakup devastirane poslovne prostorije u krugu bivšeg pogona Stara jama u Kaknju

Izvor: Naša riječ, 28.10.2014.

Broj: Ol/D-01-52-13433/ 14

Kakanj: 24.10 2014.godine

 

JP „Elektroprivreda" BiH d.d. - Sarajevo, Zavisno društvo „Rudnik mrkog uglja" Kakanj d.o.o. - Kakanj putem Komisije za provođenje postupka izdavanja u zakup poslovnih prostorija, objavljuje:

 

JAVNI POZIV

za izdavanje u zakup

poslovne prostorije

 

Član 1.

Daje se u zakup devastirana poslovna prostorija ukupne površine cca 48 m2 (prostorija u krugu bivšeg pogona "Stara jama") na dijelu parcele k.č. broj: 1346/1 K.O. Kakanj.

 

Član 2.

Navedena prostorija iz člana 1. ovog Javnog poziva se izdaje u zakup na period od 2 (dvije) godine, sa mogućnošću produženja ugovora.

 

Član 3.

Najniža početna cijena zakupnine je 3,00 KM/m2, a što ukupno iznosi 144,00 KM na mjesečnom nivou bez obračunatog PDV-a.

 

Član 4.

Pravo učešća na Javni poziv imaju sva pravna i fizička lica.

 

Član 5.

Svi budući odnosi i međusobne obaveze između zakupodavca i zakupoprimca uredit će se posebnim ugovorom.

 

Član 6.

Javni poziv provest će se prikupljanjem pisanih ponuda.

Ponuda treba da sadrži :

- za pravno lice (rješenj e o upisu u registar nadležnog suda, uvjerenje o poreznoj registraciji sa identifikacionim brojem, potpis ovlaštenog lica i pečat, uvjerenje nadležne porezne uprave o izmirenim obavezama po osnovu poreza i doprinosa.

- za fizičko lice (ime i prezime, adresa stanovanja, matični broj, identifikacioni dokument, a ako je to lice samostalni poduzetnik i podatke o upisu u registar nadležnog organa).

- iznos ponuđene zakupnine

- dokaz o uplaćenoj kauciji za ozbiljnost ponude u iznosu od 300,00 KM na račun broj 1340200000009427 otvoren kod IKB d.d. Zenica.

 

Član 7.

Kriterij za izbor najpovoljnije ponude je najviša ponuđena cijena zakupnine.

Ako su dvije ili više ponuda pravnih i fizičkih lica jednake i utvrđene kao najpovoljnije, prednost ima ponuda koja je prva dostavljena.

 

Član 8.

Uplaćena kaucija iz člana 6. se nakon izbora najpovoljnijeg ponuđača odmah vraća ponuđačima čija ponuda nije najpovoljnija, a najpovoljnijem ponuđaču se vraća nakon zaključivanja ugovora. U slučaju da najpovoljniji ponuđač odbije zaključiti ugovor kaucija se ne vraća.

 

Član 9.

Rok za podnošenje ponuda je 8 (osam) dana od dana objavljivanja u novinama "Naša riječ" Zenica. Ponude dostaviti u zatvorenoj koverti na protokol ZD RMU "Kakanj" d.o.o. Kakanj sa naznakom: za Javni poziv - Ponuda za zakup poslovne prostorije - ne otvaraj, na adresu: JP „Elektroprivreda" BiH d.d. - Sarajevo, Zavisno društvo „Rudnik mrkog uglja" Kakanj, d.o.o. - Kakanj ul. A.Izetbegovića 17. Kakanj.

 

Član 10.

Otvaranje ponuda će izvršiti Komisija dana 11.11.2014.godine u 10,00 sati u prostorijama JP „Elektroprivreda" BiH d.d. - Sarajevo, Zavisno društvo „Rudnik mrkog uglja" Kakanj d.o.o.- Kakanj. Otvaranju ponuda mogu prisustvovati zainteresovani ponuđači.

 

Član 11.

Komisija zadržava pravo da ne prihvati ni jednu pristiglu ponudu, bez obaveze navođenja razloga i obrazloženja takve odluke.

 

Član 12.

Prostorija iz člana 1. ovog javnog poziva može se pregledati svaki dan, a sva ostala obavještenja mogu se dobiti na telefon broj: 032/554-010 (kontakt osoba je: Ibrahimspahić Adnan).

 

Komisija za

provođenje postupka

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: