Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Javni konkurs za dodjelu gradskog građevinskog zemljišta za izgradnju dijela poslovno-stambenog objekta na zemljištu označenom kao K.O. Ilidža (Hrasnica)

Izvor: Nezavisne novine, 01.08.2013.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

Kanton Sarajevo

OPĆINA ILIDŽA

 

Na osnovu člana 45, stav 1. Zakona o građevinskom zemljištu Federacije BiH ("SI. novine Federacije BiH", br. 67/05) i člana 10. Odluke o građevinskom zemljištu na području Općine Ilidža ("SI. novine Kantona Sarajevo", br. 18/10-prečišćeni tekst), Općinski načelnik, raspisuje

 

JAVNI KONKURS

za dodjelu gradskog građevinskog

zemljišta za izgradnju dijela poslovno-stambenog objekta

 

I. PREDMET JAVNOG KONKURSA

Predmet javnog konkursa je dodjela neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u državnoj svojini na zemljištu označenom kao K.O. Ilidža (Hrasnica) k.č dio 1063, dio 1069, dio 1070, dio 1089, dio 1090/1, dio 1090/2, dio 1091/1, dio 1093/2 i dio 2094/3 (dio 2730/4, dio 2729/20, dio 2737/2, 2729/18, dio 3140, dio 2742/1, dio 2742/6, dio 2725/2,dio 2742/8, dio 2725/4) na kojem je planirana izgradnja dijela poslovno-stambenog objekta, koji je u obuhvatu Regulacionog plana "Lužani".

 

ELEMENTI LOKACIJE I OBJEKTA:

- Lokacija:  Naselje Lužani

- Površina lokacije: 3.227 m2

Predmet javnog konkursa je obuhvat od 2.797 m2. Dio lokacije od 430 m2 je u privatnom vlasništvu, s tim da je investitor obavezan izvršiti vanjsko uređenje šireg obuhvata oko objekta prema usvojenoj provedbenoj planskoj dokumentaciji.

- Namjena objekta: Poslovno-stambeni objekat

- Spratnost objekta: Pr+4S (uz mogućnost izgradnje podrumske etaže)

Napomena: Navedene katastarske čestice predstavljaju dio ukupne parcele planirane za izgradnju poslovno-stambenog kompleksa.

 

II. NAKNADA

- Početna cijena naknade za dodijeljeno gradsko građevinskog zemljište iznosi 200,00 KM po m2.

- Naknada za pogodnosti gradskog građevinskog zemljišta (renta) obračunava se i plaća kroz rješenje o dodjeli zemljišta, prema Odluci o visini rente, koja je važeća u vrijeme donošenja rješenja.

- Naknadu za uređenje građevinskog zemljišta investitor nije dužan platiti, s tim daje obavezan izvršiti kompletno uređenje parcele i finansirati dio nedostajuće infrastrukture.

 

III. KRITERIJI ZA ODREĐIVANJE PRIORITETA

Prednost za dodjelu lokacije za izgradnju objekta iz tačke I. ovog javnog konkursa ima ponuđač koji ponudi:

1. Najveću naknadu za dodijeljeno zemljište koja ne može biti ista ili manja od početne cijene.

 

IV. PRAVO UČEŠĆA I SADRŽAJ PONUDE

- Pravo učešća na konkursu imaju sva domaća fizička i pravna lica. Uz prijavu na konkurs ponuđači su dužni priložiti:

- Naziv firme pravnog lica sa izvodom iz sudskog registra, odnosno lične podatke i adresu za fizička lica,

- Visinu ponuđene naknade za dodijeljeno gradsko građevinsko zemljište,

- Bankarsku garanciju za obezbjeđenje i osiguranje ponude na iznos od 250.000,00 KM. Važnost garancije šest mjeseci od dana izdavanja iste.

- Potvrdu uplate za troškove pripreme konkursa u iznosu od 1000,00 KM na žiro račun -Općine Ilidža Unicredit banka 3380002210024598.

 

V. PODNOŠENJE PRIJAVA

Prijave sa dokumentacijom iz tačke IV ovog konkursa dostaviti u potpisanoj i zatvorenoj koverti neposredno na Protokol Općine Ilidža sa naznakom "ZA KOMISIJU ZA PROVOĐENJE JAVNOG KONKURSA ZA DODJELU GRADSKOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA" na adresu:

 

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

Kanton Sarajevo

Općina Ilidža

Ul. Butmirska cesta br. 12

Ili neposredno na protokol Općine.

 

Prijave se dostavljaju u roku od 15 dana od objavljivanja ovog konkursa.

 

VI. NAČIN OBAVJEŠTAVANJA

Konkurs ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja oba entiteta BiH, zaključno sa petnaestim danom do 16,00 sati, dana 16.08.2013. godine.

Otvaranje prijava obavit će se 19.08.2013.godine, u 9 sati, u sali Općine Ilidža.

Nepotpune (obavezna dokumentacija uz prijavu data u tački IV) i neblagovremene prijave neće se ni razmatrati, a Komisija će donijeti Zaključak kojim se takva prijava odbacuje.

Zaključak o rezultatima konkursa Komisija će dostaviti svim učesnicima javnog konkursa u roku od osam dana po zaključenju konkursa.

Učesnici konkursa mogu u roku osam dana od dana prijema Zaključka o rezultatima javnog konkursa izjaviti prigovor Općinskom vijeću.

 

NAPOMENA

Općina Ilidža zadržava pravo da izvrši izbor najpovoljnijeg ponuđača ili da izmijeni ili poništi u cijelosti ili u dijelovima Konkurs za davanje ponuda bez obaveze obrazlaganja.

 

Općinski načelnik

Prof. Dr. Senaid Memić

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: