Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata u sklopu projekta Jačanje lokalne demokracije/demokratije III - LOD III

Izvor: eKapija.ba, 28.06.2013.

GRAD BANJA LUKA U SARADNJI SA RAZVOJNIM PROGRAMOM UJEDINJENIH NARODA RASPISUJE:

JAVNI POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA/NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDAJU PRIJEDLOGA PROJEKATA U SKLOPU PROJEKTA JAČANJE LOKALNE DEMOKRACIJE/DEMOKRATI JE III - LOD III KOJI FINANSIRA EVROPSKA UNIJA

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i 15 opština i gradova u Bosni i Hercegovini zajednički implementiraju projekat pod nazivom Jačanje lokalne demokracije/demokratije III - LOD III. Projekat finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura, a sufinansira ga i Grad Banja Luka, kao i UNDP BiH.

Projekt LOD III i Grad Banja Luka pozivaju sve organizacije civilnog društva (OCD) / nevladine organizacije (NVO) iz Bosne i Hercegovine da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima grada Banja Luka, iz sljedećih prioritetnih oblasti:

- Prekvalifikacija i edukacija u svrhu otpočinjanja vlastitog biznisa i zadovoljavanja potreba tržišta rada

- Podrška razvoju poljoprivrednim gazdinstvima u ruralnom području Grada

- Podrška starim osobama, gradskog i seoskog područja

- Podrška djeci ometenoj u razvoju, sa fokusom na djecu iz prigradskih naselja i seoskog područja

Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti od 30.000 KM - 70.000 KM (konvertibilnih maraka).

UNDP zadržava pravo da ne dodijeli sva raspoloživa finansijska sredstva u slučaju da projektni prijedlozi ne zadovoljavaju zadane kriterije.

Dužina trajanja svakog projekta može biti od 6 do 8 mjeseci. Izabrani projekti se trebaju sprovesti u periodu 01. septembar 2013. - 30. april 2014. godine.

 

PRAVO UČEŠĆA:

Učešće u ovom javnom pozivu je otvoreno, na jednakim osnovama, za sve formalno registrovane OCD i NVO (udruženje ili fondacija), u skladu sa važećim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini. Sve zainteresovane organizacije civilnog društva detaljne informacije o uslovima za apliciranje i kriterijima za finansiranje projekata mogu pronaći u smjernicama za aplikante u okviru javnog poziva.

PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE: Dokumentacija za prijavu na Javni poziv za Grad Banja Luka se može preuzeti od petka 28. Juna 2013. godine, slanjem zahtjeva sa nazivom zainteresovane organizacije na e-mail: registry.ba@undp.org ili lično preuzimanjem u: Grad Banja Luka, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Kancelarija br. 29 i 22 (kontakt Radislav Gojković), Trg Srpskih vladara 1,78000 Banja Luka.

Sve potrebne informacije i elektronska verzija cijelog paketa prijavne dokumentacije može se naći na sljedećim web stranicama: www.undp.ba,www.nqo.ba. kao i na web stranici grada Banja Luka (www.banialuka.rs.ba )

Pitanja u vezi sa javnim pozivom se mogu postaviti putem e-mail adrese reqistry.ba@undp.org sa naznakom za LOD III projekt. Pitanja se mogu postavljati do i«;. jula 2013. godine. Odgovori na pitanja će biti dostavljeni u pisanoj formi unutar 3 radna dana od primitka upita.

PREDAJA APLIKACIJA:

Ispunjena aplikacija (sa kompletnom zahtjevanom dokumentacijom) se mora dostaviti u tri (3) primjerka u štampanoj formi i jednoj elektronskoj kopiji (CD ili USB) u zatvorenoj koverti preporučenom poštom ili lično tokom radnih dana (ponedjeljak - petak), u periodu od 08:00 do 16:00 sati, na sljedeću adresu, sa naznakom za LOD III projekat:

Banja Luka:      Grad Banja Luka

                         Odjeljenje za društvene djelatnosti

                         Prijemna kancelarija Administrativne službe Grada

                         Kancelarija br.14

                        Trg Srpskih vladara 1

                        78000 Banja Luka

Rok za predaju aplikacija je 19. juli 2013. godine, u 16:00 sati. Aplikacije dostavljene nakon navedenog roka biti će razmatrane jedino u slučaju da poštanski pečat ukazuje na datum slanja prije zvaničnog isteka roka.

Spoljašnja strana koverte mora sadržavati naziv poziva za predaju prijedloga projekata, puno ime i adresu aplikanta, puni naziv projekta i navod "Ne otvarati prije zvaničnog otvaranja".

O primljenoj pošiljci u administraciji će se voditi uredna evidencija i izdavati potvrde o prijemu.

Svi aplikanti koji su predali prijedloge projekata, koji su prihvaćeni ili odbijeni, biti će obavješteni u pisanoj formi o odluci u vezi sa njihovim prijedlogom projekta u roku od 30 dana od dana zatvaranja javnog poziva. Rezultati će biti objavljeni na: www.undp.ba.www.ngo.ba, zatim na web stranici grada Banja Luka (www.banjaluka.rs.ba). kao i na oglasnoj ploči gradske uprve.

Organizacije čiji projekti budu odobreni će biti dužne da ih prevedu na engleski jezik i dostave donatoru prije potpisivanja ugovora.

 

Broj: 12-G-1865/13

Dana, 28.06.2013.godine

 

GRADONAČELNIK 

SLOBODAN GAVRANOVIĆ, DIPL.PRAVNIK

 

Dokumenti:
Naziv dokumenta Lista za provjeru
Naziv dokumenta Izjava o podobnosti
Naziv dokumenta Finansijska identifikaciona forma
Naziv dokumenta Administrativni podaci o aplikantu
Naziv dokumenta Matrica logičkog okvira
Naziv dokumenta Plan aktivnosti i promocije
Naziv dokumenta Pregled budžeta
Naziv dokumenta Smjernice za aplikante
Naziv dokumenta Projektni prijedlog
Naziv dokumenta Javni poziv

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: