Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Javni poziv za odabir korisnika sredstava Akcioni plan Strategije okoliša za 2014. godinu, program Podrška dizanja svijesti o okolišu u Federaciji BiH

Izvor: eKapija.ba, 10.07.2014.

Na osnovu Odluke o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele „Akcioni plan Startegije okoliša” utvrđenog u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu Federalnom ministarstvu okliša i turizma (“Službene novine Federacije BIH”, broj: 50/14, 25.06.2014.g) i Odluke o raspisivanju Javnog poziva federalne ministrice okoliša i turizma broj: 04-23-280/14-III od 02.07.2014.godine, federalna ministrica okoliša i turizma, raspisuje

JAVNI POZIV

Za odabir korisnika sredstava „Akcioni plan Strategije okoliša“ za 2014. godinu, program “Podrška dizanja svijesti o okolišu u Federaciji BiH”

I.

Predmet javnog poziva je prikupljanje projekata za raspodjelu sredstava „Akcioni plan Strategije okoliša” utvrđenih u razdjelu 61, na poziciji 614100 Budžeta Federacije BiH za 2014.godinu („Službene novine Federacije BiH”, br. 99/13, 31/14 i 45/14) Federalnom ministarstvu okoliša i turizma.

II.
Naziv programa

1. Podrška dizanja svijesti o okolišu u Federaciji BiH, u ukupnom iznosu od 200.000 KM.

Pravo sudjelovanja na javnom pozivu ostvaruju: nevladine organizacije koje se bave zaštitom okoliša, obrazovne institucije i medijske kuće.

Implementator: Federalno ministarstvo okoliša i turizma, putem javnog oglasa.

Cilj programa: U sklopu realizacije Akcionog plana Federalne strategije zaštite okoliša (2008-2018) potrebno je ostvariti partnerski odnos i saradnju sa nevladinim organizacijama, obrazovnim institucijama i medijskim kućama, uz kreiranje i podržavanje projekata kojima se propagira zaštita okoliša i podizanje svijesti građana o potrebi okolišno održivog ponašanja, smanjivanja zagađenja zraka, zaštiti prirode, vode i tla. U tom cilju potrebno je uključivanje, što većeg broja građana kroz medijske kampanje, edukativne i promotivne aktivnosti udruženja građana, aktivnosti u školama i obdaništima i ostalih subjekata zaštite okoliša, te konkretne aktivnosti na terenu.

Kriteriji za izbor projekata: Osnovni kriteriji koji trebaju biti korišteni kod evaluacije podnesenih prijava po javnom pozivu su sljedeći:

Pripremljenost projektnog zadatka u skladu sa zahtjevanim sadržajem programa (sveobuhvatnost, pripremljenost i uključenost u projekat, broj korisnika i obuhvat populacije, ciljne grupe kojima je namjenjen projekat.); Kvalitet dostavljene referentne liste izrađenih i implementiranih sličnih projekata vezanih za promotivne i edukativne aktivnosti; Rokovi za realizaciju, cijena, spisak i reference eksperata koji će biti angažirani na realizaciji projekta; Mjerljivi efekti kao što su: (1) medijska pokrivenost (2) orginalnost pristupa promotivnim i edukativnim aktivnostima; Postojanje obaveze javne prezentacije i promocije projekta.

III.

Neophodna dokumentacija za sudjelovanje

Sredstva iz Javnog poziva dodjeljuju se na osnovu zahtjeva i obavezne dokumentacije.
Svi dokumenti koji se predaju uz zahtjev kao osnovna dokumentacija moraju biti originali ili ovjerene kopije. Posebna dokumentacija mora biti pregledna, vjerodostojna i tehnički korektna.
Nekompletni zahtjevi se neće razmatrati. Dokumenti koji se šalju na javni poziv ne vraćaju se aplikantu.

Obavezna dokumentacija mora sadržavati sljedeće:

A) Osnovna dokumentacija:

1. Zahtjev napisan na memorandumu ovlaštene ustanove/institucije koja ima pravo učešća po javnom pozivu, potpisan od strane odgovorne osobe koja istovremeno ima pravo potpisivanja ugovora u slučaju dobijanja sredstava za njihovo namjensko trošenje;

B) Posebna dokumentacija:

1. Pripremljenost projektnog zadatka u skladu sa zahtjevanim sadržajem programa (sveobuhvatnost, pripremljenost i uključenost u projekat, broj korisnika i obuhvat populacije, ciljne grupe kojima je namjenjen projekat.),
2. Kvalitet dostavljene referentne liste izrađenih i implementiranih sličnih projekata vezanih za promotivne i edukativne aktivnosti,
3. Rokovi za realizaciju, cijena, spisak i reference eksperata koji će biti angažirani na realizaciji projekta,
4. Mjerljivi efekti kao što su: (1) medijska pokrivenost (2) orginalnost pristupa promotivnim i edukativnim aktivnostima,
5. Postojanje obaveze javne prezentacije i promocije projekta.

IV.
Vrednovanje projekata

Vrednovanje i rangiranje projekata pristiglih na Javni poziv vršit će posebna Komisija koju imenuje ministrica Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Komisija razmatra zahtjeve i dokumentaciju zaprimljenu na osnovu Javnog poziva, ocijenjuje ispunjenost uslova i kriterija za odobravanje, te zapisnik s obrazloženom ocjenom i prijedlogom dostavlja federalnoj ministrici koja donosi konačnu Odluku o korisnicima sredstava.
Rezulatati Javnog poziva o izboru korisnika sredstava bit će objavljeni na službenoj web stranici ovog ministarstva www.fmoit.gov.ba. Prije donošenja konačne odluke o odabiru Federalno ministarstvo zadržava pravo od predlagatelja tražiti dodatna pojašnjenja dokumentacije, kao i pravo odbijanja pristiglih projekata bez posebnog obrazloženja.
Sa odabranim predlagateijima zaključit će se ugovor o međusobnim pravima i obavezama u realizaciji projekta koji se finansira, te praćenje namjenskog korištenja dobivenih sredstava.

Za vrednovanje i rangiranje projekata pristiglih na Javni poziv koristit će se sljedeći kriteriji:

Pripremljenost projektnog zadatka u skladu sa zahtjevanim sadržajem programa (sveobuhvatnost, pripremljenost i uključenost u projekat, broj korisnika i obuhvat populacije, ciljne grupe kojima je namjenjen projekat.);
Kvalitet dostavljene referentne liste izrađenih i implementiranih sličnih projekata vezanih za promotivne i edukativne aktivnosti.
Rokovi za realizaciju, cijena, spisak i reference eksperata koji će biti angažirani na realizaciji projekta.
Mjerljivi efekti kao što su: (1) medijska pokrivenost (2) orginalnost pristupa promotivnim i edukativnim aktivnostima.
Postojanje obaveze javne prezentacije i promocije projekta.

V.
Opće odredbe

Zahtjev za sudjelovanje s obaveznom dokumentacijom dostavljaju se na adresu Federalno ministarstvo akoliša i turizma, Marka Marulić 2, 71000 Sarajevo u zatvorenim omotnicama sa naznakam „NE OTVARAJ — PRIJAVA NA JAVNI POZIV – AKCIONI PLAN STARTEGIJE OKOLIŠA – PROGRAM 3“.
Javni poziv objavljuje se na službenoj web stranici ovog ministarstva www.fmoit.gov.ba, „SIužbenim novinama Federacije BiH“ i skraćena verzija u najmanje dva dnevna lista velikog tiraža s ciljem dostupnosti najširoj javnost. Rok za podnošenje zahtjeva je 30 dana od dana posljednjeg objavljivanja javnog poziva. Zahtjevi s nepotpunom dokumentacijom, podneseni nakon datog roka i utvrđene forme, neće se razmatrati.
Sve dodatne informacije vezane za javni poziv, mogu se dobiti svakim radnim danom putem telefona 033/726 719, 033 726 744.

 

M I N I S T R I C A

Branka Đurić,dipl.ecc.


Broj: 04-23-280-1/14-III
Sarajevo, 02.07.2014. godine

Prijavni obrazazac za program III 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: