Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Javni poziv za podnošenje inicijativa za dodjelu nagrada i priznanja povodom Dana Grada

Izvor: eKapija.ba, 11.03.2013.

REPUBLIKA SRPSKA
SKUPŠTINA GRADA BANjA LUKA

Komisija za nagrade i priznanja

o b j a v lj u j e
J A V N I P O Z I V

Pozivamo sva zainteresovana pravna i fizička lica sa područja grada Banje Luke da mogu dostaviti svoje inicijative za dodjelu nagrada i priznanja, povodom 22. aprila – Dana Grada, u periodu od 11. 03. do 25. 03. 2013. godine.

Odlukom o nagradama i priznanjima, u Gradu Banja Luka, ustanovljene su sljedeće nagrade i priznanja:

1. Ključ Grada Banja Luka, sa Poveljom “Počasni građanin grada Banje Luke”.
Ova nagrada je priznanje Grada Banja Luka, koje se dodjeljuje kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja, u svim oblastima stvaralaštva.

2. Zlatni grb Grada Banja Luka.
Navedena nagrada je priznanje Grada Banja Luka - za izuzetan doprinos u razvoju grada, njegovanju odnosa sa drugim gradovima, za postignute vrhunske rezutlate i uspjehe u oblasti privrede, nauke, kulture, umjetnosti i sporta.

3. Plaketa Grada Banja Luka.
„Plaketa” je priznanje Grada Banja Luka, koje se dodjeljuje za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta, fizičke kulture, kao i za izuzetna humana djela, i ispoljenu hrabrost.

4. Nagrada Grada Banja Luka-mladima.
Ova nagrada je novčana, i dodjeljuje se kao poseban vid priznanja, za značajna ostvarenja u svim oblastima života. Uz novčanu nagradu, dodjeljuje se i diploma.

Za dodjelu navedenih nagrada i priznanja, utvrđeni su osnovni kriteriji, i to:
- izuzetan doprinos u razvoju grada, radom i zaslugama u izgradnji, u stvaranju i njegovanju odnosa i tradicija sa drugim lokalnim zajednicama;
- postignuti izuzetni rezultati u: privređivanju, osvajanju novih tehnologija, tehničkih unapređenja, novatorstva i racionalizacije;
- izuzetna ostvarenja, i ostvareni vrhunski rezultati u oblasti obrazovanja, nauke kulture, umjetnosti, sporta i fizičke kulture;
- izuzetan doprinos u humanitarnim i dobrotvornim akcijama;
- ispoljena hrabrost u vanrednim situacijama na spašavanju ljudskih života i sprečavanju materijalnih šteta.

Nagrade i priznanja mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima.

Inicijative moraju da budu dostavljene sa obrazloženjem, i biografijom-za fizička lica, odnosno, sa referensama-za pravna i fizička lica, u periodu od 11.03. do 25.03.2013. godine.
Inicijative dostaviti Skupštini Grada - Komisiji za nagrade i priznanja, na adresu: Trg srpskih vladara br.1. Banjaluka.


PREDSJEDNIK KOMISIJE
dr Zdravko Josipović

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: