Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA UDRUŽENJA GRAĐANA/NEVLADINIH ORGANIZACIJA KOJI ĆE SE SUFINANSIRATI IZ BUDŽETA GRADA U 2012. GODINI - Grad Banja Luka

Izvor: eKapija.ba, 08.06.2012.

REPUBLIKA SRPSKA

GRAD BANJA LUKA

GRADONAČELNIK

Na osnovu člana 3. Pravilnika o javnom pozivu, kriterijumima i načinu ocjenjivanja projekta udruženja građana/nevladinih organizacija, koji će se sufinansirati iz budžeta Grada Banjaluka („Službeni glasnik Grada Banja Luka“, broj: 13/12 ), Gradonačelnik grada Banja Luka r a s p i s u j e

J A V N I P O Z I V za prijavu projekata udruženja građana/nevladinih organizacija, koji će se sufinansirati iz budžeta Grada Banjaluka u 2012. godini

I

Raspisuje se Javni poziv za prijavu projekata udruženja građana/nevladinih organizacija, koji će se sufinansirati iz budžeta Grada Banjaluka u 2012. godini, iz sljedećih prioritetnih oblasti:

1. Socijalna zaštita - socijalna uključenost lica sa invaliditetom, porodica sa više djece, djece iz ranjivih grupa, i starih lica;

2. Zdravstvo - borba protiv bolesti zavisnosti, i edukacija djece predškolskog uzrasta o prevenciji od povreda na javnim mjestima, i u kući;

3. Obrazovanje - socijalizacija djece predškolskog i školskog uzrasta u ruralnim sredinama;

4. Razvoj civilnog društva - umrežavanje i jačanje kapaciteta udruženja građana/nevladinih organizacija, s ciljem - unapređenja saradnje na lokalnom nivou.

II

Projekte treba realizovati na području grada Banjaluke - u 2012. godini, a visina sredstava koja se mogu dodjeliti po projektu iznosi – od 2.500,00 do 5.000,00 KM.

III

Na ovaj javni poziv, mogu se prijaviti udruženja građana/nevladinie organizacije koja djeluju u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“, br. 52/01 i 42/05) i koja imaju sjedište na području grada Banjaluka, odnosno - osnovali su organizacioni oblik djelovanja na području grada.

IV

Udruženja su, u skladu sa Pravinikom o javnom pozivu, kriterijumima i načinu ocjenjivanja projekata udruženja građana/nevladinih organizacija - koji će se sufinansirati iz budžeta Grada Banjaluka ( u daljem tekstu Pravilnik), dužna da dostave:

1. popunjen obrazac za prijavu projekta „ASBL-OB-10/02“ (ovjeren i potpisan);

2. popunjen obrazac - Prijedlog projekta sa prilozima;

3. kopiju Rješenja o upisu u jedinstveni registar kod Osnovnog suda u Banjoj Luci, (za podnosioca prijave i eventualne partnere);

4. kopiju Potvrde o registraciji u Poreskoj upravi RS ( JIB),

5. kopiju Statuta udruženja ( za podnosioca prijave i eventualne partnere),

6. kopiju Finansijskog izvještaja udruženja za 2011. godinu (dokument Bilans stanja i bilans uspjeha, ovjeren od strane nadležne agencije za finansijsko poslovanje, i od licenciranog i ovlaštenog računovođe), osim ako je udruženje registrovano u 2012. godini;

7. kopiju Narativnog izvještaja udruženja za 2011. godinu, osim ako je udruženje registrovano u 2012. godini,

8. kopiju Plana rada udruženja - za 2012. godinu.

V

Udruženja mogu predati više od jedan prijedlog projekta, ali se u tom slučaju predaju odvojeni prijavni obrasci: ASBL-OB-10/02 i Prijedlog projekta sa prilozima, a Grad, u završnici, može sufinansirati samo jedan projekat istog udruženja.

Neće se sufinansirati projekti udruženja koja ne ispune uslove iz člana 8. Pravilnika.

VI

Prijave pristigle na ovaj javni poziv, u skladu sa Pravilnikom, razmatraće i vrednovati Komisija za ocjenu i izbor projekata udruženja građana/nevladinih organizacija za sufinansiranje iz budžeta Grada u 2012. godini, imenovana od strane Gradonačelnika.

Rezultati Javnog poziva objavljuju se na web - stranici Grada Banjaluka u roku od 30 dana od dana zatvaranja javnog poziva, i dostavljaju se svim prijavljenim subjektima.

VII

Prijave na Javni poziv sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem Prijemne kancelarije Administrativne službe Grada Banja Luka, u kancelariju 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: Javni poziv za prijavu projekata udruženja građana/nevladinih organizacija, koji će se sufinansirati iz budžeta Grada Banjaluka u 2012. godini, ili putem pošte - preporučeno, na adresu: Grad Banjaluka, Administrativna služba, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg srpskih vladara 1, 78 000 Banja Luka.

VIII

Javni poziv ostaje otvoren 30 (trideset) dana - od dana objavljivanja u dnevnim novinama i na web - stranici Grada Banja Luka.

Ukoliko Javni poziv ne bude objavljen istovremeno, rok za prijave će se računati od dana posljednje objave.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje

IX

Obrasci: „ASBL-OB-10/02“ i Prijedlog projekta sa prilozima, nalaze se na web - stranici Grada Banja Luka: www.banjaluka.rs.ba. uz objavljeni javni poziv, a isti se mogu preuzeti ispred Prijemne kancelarije Administrativne službe Grada, i u kancelariji 29, u Odjeljenju za društvene djelatnosti.

Obrazac - Prijedlog projekta sa prilozima, potrebno je popuniti u elektronskoj formi.

Obrazac za prijavu projekta „ASBL-OB-10/02“ i dodatna dokumentacija dostavljaju se u 1 primjerku, a obrazac – Prijedlog projekta sa prilozima - u 5 primjeraka (1 original i 4 kopije), i jedan primjerak - u elektronskoj formi („CD” ili „USB”).

X

Sve informacije vezane za javni poziv - mogu se dobiti kod samostalnog stručnog saradnika za udruženja građana, putem broja telefona:051/244-444, lokal 733, ili direktno - u kancelariji broj 29.

Broj: 12 - G- 1186/12.

Dana, 05.06.2012. godine GRADONAČELNIK

Dragoljub Davidović, dipl. inž. ektrotehnike


PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: