Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Javni poziv za prijavu projekata za proširivanje saradnje, privlačenje investicija i podsticanje ulaganja iz Države Katar i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Izvor: eKapija.ba, 13.08.2013.

Na osnovu Sporazuma o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji između Bosne i Hercegovine i Vlade Države Katar („Službeni glasnik BiH“, Međunarodni ugovori broj: 02/08) i Zaključaka sa sastanka kopredsjedavajućih Zajedničkog komiteta između Bosne i Hercegovine i Države Katar, i dogovora sa sastanka ministra Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i ministra finansija Ujedinjenih Arapskih Emirata

MINISTARSTVO SPOLJNE TRGOVINE I EKONOMSKIH ODNOSA

BOSNE I HERCEGOVINE

 

 o b j a v lj u j e

 

 JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA

I  Pedmet i svrha javnog poziva

Predmet i svrha javnog poziva je prijava projekata za proširivanje saradnje, privlačenje investicija i podsticanje ulaganja iz Države Katar i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

II  Ciljne grupe

Na javni poziv mogu se prijaviti sva pravna lica sa područja Bosne i Hercegovine koja ispunjavaju uslove implementacije projekata.

 

III Uslovi implementacije projekta

Da bi projekat bio predstavljen investitorima iz Države Katar i Ujedinjenih Arapskih Emirata trebaju biti ispunjeni sljedeći uslovi:

Projekat:

- dugoročni investicioni projekat

-   završena studija izvodljivosti;

-  rješeni imovinsko pravni odnosi/završene prethodne imovinsko pravne, tehničke i druge procedure koje prethode implementaciji projekta;

-   spremnost vlasnika da djelimično ili u potpunosti prenese pravo vlasništva.

 

Pravno lice:

-  registracija za obavljanje djelatnosti na području BiH;

-  da se ne nalazi u procesu stečaja, likvidacije ili blokade računa;

-  registrovano minimalno dvije godine od dana dostavljanja prijedloga projekta;

-  minimalno dva stalno zaposlena radnika;

-  da nema neizmirenih obaveza za poreze i doprinose, osim obaveza koje su obuhvaćene ugovorom o reprogramiranju obaveza;

-  da nije osuđeno u sudskom postupku za kršenje zakona u smislu poslovnog ponašanja u periodu od pet godina, koji prethodi datumu podnošenja prijedloga projekta;

-  da nije proglašeno krivim za ozbiljan profesionalni prekršaj od strane nadležnog suda u periodu od pet godina od datuma podnošenja prijedloga projekta.

 

IV   Odabir prijedloga projekata

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: ministarstvo) će  izvršiti evaluaciju prijava projekata i na osnovu navedenih kriterijuma rangirati projekte. Neblagovremene i nekompletirane prijave projekata neće biti uzete u razmatranje.

Također, ministrastvo može izvršiti dodatnu provjeru podnijete dokumentacije i tražiti dodatne informacije od podnosilaca koji su ispunili uslove iz Javnog poziva.

Odabrani prijedlozi projekta biće predstavljeni investitorima iz Države Katar, pravovremeno i investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o čemu će podnosioci istih biti obavješteni.

Nakon obavještenja o odabiru, vlasnici odabranih projekata dužni su formalno potvrditi svoje učestvovanje u implementaciji projekta, dostaviti tražene dokumente, te potpisati Ugovor o implementaciji projekta sa investitorima.

 

V Podnošenje prijave projekta

Prijava projekta se vrši na „Obrazcu za prijavu projekta“ koji se može preuzeti sa web stranice ministarstva, a koji se nalazi u nastavku ovog poziva.

Prijave projekata dostavljaju se na sljedeću adresu:

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine,

Musala 9, 71 000 Sarajevo

sa naznakom: “Javni poziv za prijavu projekata u BiH“

Krajnji rok za podnošenje prijave projekata je 30.09.2013. godine.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

 

VI. Ostale odredbe

Nakon završene procedure odabira, lista prihvaćenih projekata biće objavljena na web stranici Ministarstva, a svi učesnici će i pismenim putem biti obaviješteni o rezultatima Javnog poziva.Sve dodatne informacije vezane za Javni poziv mogu se dobiti na niže navedenoj adresi od 10 do 16 časova, svakim radnim danom od ponedjeljka do petka.

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH,

Odsjek za bilateralne trgovinske odnose

Musala br. 9, 71000 Sarajevo

Kontakt osoba : Bojan Šehovac

Tel: +387 33 262-185

        +387 33 225-914

E-mail: bojan.sehovac@mvteo.gov.ba

 

Broj:__________________

Sarajevo, __avgust, 2013. godine

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: