Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Nabavka usluga preventivnog i periodičnog održavanja i servisiranje parking automata i opreme za parkiranje i video nadzor u javnoj garaži u ul. Aleja svetog Save-Blok D

Izvor: eKapija.ba, 18.12.2014.

REPUBLIKA SRPSKA
GRAD BANjALUKA
GRADONAČELNIK



’’Kaldera company’’ d.o.o.
Laktaši

Predmet : Pregovarački postupak bez objavljivanja obavještenja o nabavci

Pozivamo Vas za da učestvujete u pregovaračkom postupku bez objavljivanja obavještenja o nabavci ''Pružanje usluga preventivnog i periodičnog održavanja i servisiranje parking automata 100 (sto) kom. te opreme za parkiranje i video nadzor u javnoj garaži u ul. Aleja svetog Save-Blok D''.Zakonski osnov za provođenje pregovaračkog postupka je član 21. tačka (c) Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“ 39/14).


A) Opšti podaci :

Ugovorni organ: Grad Banjaluka
Adresa: Trg srpskih vladara 1
Identifikacioni broj: 4401012920007
Broj bankarskog računa: 555-007-12034888-60 kod Nove banke a.d. Banjaluka
Detaljna adresa za korespodenciju: Trg srpskih vladara 1
Telefon: 051/244-476
Faks: 051/244-576
E-mail: biljana.djuric@banjaluka.rs.ba
Web stranica: www.banjaluka.rs.ba
Kontakt osoba: Biljana Đurić, 051/244-576, kancelarija 119/I.

Ukoliko u postupku javne nabavke utvrdi postojanje sukoba interesa između određenog privrednog subjekta i ugovornog organa, ugovorni organ će postupiti u skladu s članom 52. ZJN-a. U prilogu ove tenderske dokumentacije nalazi se izjava u vezi člana 52. stav (2) Zakona o javnim nabavkama, koju su ponuđači dužni potpisati i dostaviti u ponudi.

Ova javna nabavka je predviđena u Planu javnih nabavki ugovornog organa za 2014. godinu.

Vrsta ugovora o javnoj nabavci: usluga.

Procjenjena vrijednost javne nabavke iznosi 26.000,00 KM, sa PDV-om ili cca 2.170,00 KM /mjesecu.

Postupak javne nabavke se ne vodi s ciljem zaključenja okvirnog sporazuma.


B) Podaci o predmetu javne nabavke:

''Pružanje usluga preventivnog i periodičnog održavanja i servisiranje parking automata 100 (sto) kom. te opreme za parkiranje i video nadzor u javnoj garaži u ul. Aleja svetog Save-Blok D''.

Nije predviđena podjela na lotove.

Obrazac za cijenu (tehnička specifikacija) nalazi se u prilogu ove tenderske dokumentacije.

Mjesto izvršenja usluge je grad Banjaluka, adresa ugovornog organa, gore navedena.

Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem se zaključuje na period od 1 (jedne) godine.


C) Uslovi za kvalifikaciju ponuđača :

Član 45. ZJN-a. (lična sposobnost)

Ugovorni organ će odbaciti zahtjev za učešće ili ponudu ako kandidat/ponuđač:
a) je u krivičnom postupku osuđen pravosnažnom presudom za krivična djela organizovanog kriminala, korupciju, prevaru ili pranje novca, u skladu sa važećim propisima u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registrovan;
b) je pod stečajem ili je predmet stečajnog postupka, osim u slučaju postojanja važeće odluke o potvrdi stečajnog plana ili je predmet postupka likvidacije, odnosno u postupku je obustavljanja poslovne djelatnosti, u skladu sa važećim propisima u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registrovan;
c) nije ispunio obaveze u vezi sa plaćanjem penzionog i invalidskog osiguranja i zdravstvenog osiguranja, u skladu sa važećim propisima u Bosni i Hercegovini ili propisima zemlje u kojoj je registrovan;
d) nije ispunio obaveze u vezi sa plaćanjem direktnih i indirektnih poreza, u skladu sa važećim propisima u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registrovan.

U cilju dokazivanja da se nijedan od ovih slučajeva ne odnosi na ponuđača, ponuđač je dužan dostaviti izjavu o ispunjenosti uslova iz člana 45. stav (1) tačaka od a) do d) Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“ broj 39/14), ovjerenu kod nadležnog organa, koja je data u prilogu ove tenderske dokumentacije.

Član 46. ZJN-a. (sposobnost obavljanja profesionalne djelatnosti)

U cilju dokazivanja prava na profesionalno obavljanje djelatnosti, ponuđači trebaju dostaviti u ponudi ovjerenu fotokopiju izvoda iz sudskog registra, ne stariji od 6 mjeseci od isteka roka za podnošenje ponuda.

Član 47. ZJN-a. (ekonomska i finansijska sposobnost)

U pogledu ekonomske i finansijske sposobnosti ponuđača, uslov koji treba da ponuđači zadovolje je pozitivno poslovanje u 2013. godini. U cilju dokazivanja da ispunjavaju ovaj uslov ponuđači trebaju dostaviti fotokopiju bilansa uspjeha za 2013. godinu i izjavu o ispunjenosti uslova iz člana 47. stav (1) tačka c) i stav (4) Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“ broj 39/14).

Najpovoljniji ponuđač je dužan dostaviti ugovornom organu originale ili ovjerene fotokopije dokumentacije iz člana 45. i 47. ZJN-a (na koju se odnose gore navedne izjave), u roku od 10 dana od dana kada ugovorni organ obavjesti ponuđače o donesenoj odluci. Ovi dokumenti ne smiju biti stariji od tri mjeseca, računajući od dana dostavljanja ponude ugovornom organu.

Ponuđači treba da dostave ovlašćenje od strane isporučioca parking automata, (isporučilac automata za parkiranje je ''SIMENS’’ d.o.o. Banjaluka), da je ovlašten da vrši isporuku rezervnih dijelova te da servisira i održava parking automate, vrši instalaciju, puštanje u rad i održavanje istih.


D) podaci o ponudi

Ponuda mora da sadrži sljedeće elemente:

a) popunjen obrazac za ponudu, datum ponude, potpis i pečat ovlaštenog lica ponuđača,
b) izjava o ispunjenosti uslova iz člana 45. Stav (1) tač.a) do d) Zakona,
c) dokaz o pravu na profesionalno obavljanje djelatnosti,
d) izjavu i obične kopije dokumenata kojima ponuđač
dokazuje ispunjenost uslova iz člana 47. st. (1) tač. c) i stav (4) Zakona,
e)potpisan primjerak izjave u vezi člana 52. stav (2) ZJN-a,
f) popunjen obrazac za cijenu ponude,
g) potpisan prijedlog nacrta ugovora,
h) spisak povjerljivih informacija,
i) ovlašćenje od strane isporučioca parking aparata da je ponuđač ovlašten da vrši isporuku rezervnih dijelova te da servisira i održava parking automate, vrši instalaciju, puštanje u rad i održavanje istih.
j) popis dokumenata uz ponudu.


Ponuda mora biti čvrsto uvezana (jemstvenikom ili tvrdo koričenje kao knjiga) i sve strane ponude numerisane, izuzev štampane literature, brošura, kataloga i sl.

Ponude se dostavljaju na adresu ugovornog organa, Trg srpskih vladara 1, kancelarija 14, najkasnije 29.12.2014. godine do 11 sati.

Nije dozvoljeno podnošenje alternativnih ponuda.

Ukupna cijena ponude treba biti navedena u KM.

Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača je najniža cijena.

Ponuđač mora dostaviti ponudu na jednom od jezika u službenoj upotrebi u BiH. Štampana literatura, brošure, katalozi ili slično, ukoliko ih ponuđač priloži, moraju biti prevedeni na jedan od jezika u službenoj upotrebi u BiH (prevod ovjeren od strane ovlaštenog sudskog tumača).

Ponude moraju važiti 60 dana računajući od isteka roka za podnošenje ponuda.

Ponude se podnose na adresu ugovornog organa, Trg srpskih vladara 1, kancelarija 14, najkasnije 29.12.2014. godine do 11 sati, ponuda će biti otvorena u 11 sati i 40 minuta u kancelariji 119 ugovornog organa.

Nacrt ugovora je sastavni dio ove tenderske dokumentacije.

E) Ostali podaci

U pogledu mogućnosti podugovaranja, ugovorni organ će postupiti u skladu s članom 73. ZJN-a.

Ugovorni organ će donijeti odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača ili odluku o poništenju postupka javne nabavke u periodu važenja ponude (60 dana od isteka roka za podnošenje ponuda).

Žalba se izjavljuje ugovornom organu u pisanoj formi direktno ili preporučenom pošiljkom. Rokovi za izjavljivanje žalbe su propisani članom 101. Zakona o javnim nabavkama.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: