Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Odluka o izradi izmjene dijela Regulacionog plana centralnog dijela naselja Krupa na Vrbasu

Izvor: eKapija.ba, Broj 28, 31.07.2014

Na osnovu člana 40. Zakona o uređenju prostora i građenju (Službeni glasnik Republike Srpske broj 40/13) i člana 32. Statuta Grada Banjaluka (Službeni glasnik Grada Banjaluka, br. 25/05, 30/07, 17/12 i 20/14), Skupština grada Banjaluka je, na 24. sjednici, održanoj 29.07.2014. godine, donijela
 

O D L U K U
o izradi izmjene dijela Regulacionog plana centralnog dijela naselja Krupa na Vrbasu

I

Pristupa se izradi izmjene dijela Regulacionog centralnog dijela naselja Krupa na Vrbasu (Službeni glasnik Grada Banjaluka, broj 29/09) (u daljem tekstu: Plan).

Planom će biti obuhvaćen prostor koji se nalazi u centralnom dijelu naselja Krupa na Vrbasu, a odnosi se na dio k.č. br. 3201 k.o. Krupa na Vrbasu (n.p.), u površini od 0,3 ha, i koji je prikazan na karti u prilogu ove odluke.

II

Planski period u smislu člana 40. stav 3. tačka v) Zakona o uređenju prostora i građenju (Službeni glasnik Republike Srpske, broj 40/13) je 10 godina.

III

Za izradu Plana definišu se sljedeće smjernice:

- Plan izraditi u skladu sa odredbama Zakona o uređenju prostora i građenju, Pravilnika o načinu izrade, sadržaju i formiranju dokumenata prostornog uređenja, Pravilnika o opštim pravilima urbanističke regulacije i parcelacije, te drugim propisima iz posebnih oblasti relevantnih za planiranje i uređenje prostora (saobraćaj, snabdijevanje vodom i energijom, telekomunikacije, zaštita od prirodnih nepogoda i tehničkih incidenata, zaštita vazduha, vode, tla, prirodnih vrijednosti, kulturnih dobara, poljoprivrednog i šumskog zemljišta i drugih elemenata životne sredine i dr.);

- prilikom izrade Plana potrebno je voditi računa o javnom interesu i opštim i posebnim ciljevima prostornog razvoja;

- nosilac izrade obavezan je obezbijediti usaglašenost Plana u toku njegove izrade sa dokumentom prostornog uređenja šireg područja, odnosno da je u saglasnosti sa važećim planskim dokumentom najbližeg prethodnog nivoa, kao i programskim elementima koji mu budu dostavljeni od strane nosioca pripreme.

IV

Prednacrt Plana biće izrađen u roku od 45 dana od zaključenja ugovora o izradi Plana.

Prijedlog Plana utvrdiće nosilac pripreme Plana i Gradonačelnik u roku od 30 dana od dana održavanja javne rasprave iz člana 48.stav 5.Zakona o uređenju prostora i građenju (Službeni glasnik Republike Srpske, broj 40/13).

V

Sadržaj Plana načelno je određen članom 35. Zakona o uređenju prostora i građenju (Službeni glasnik Republike Srpske broj 40/13), a detaljnije odredbama Pravilnika o načinu izrade, sadržaju i formiranju dokumenata prostornog uređenja – čl. 144. do. 154. (Službeni glasnik Republike Srpske, broj 69/13).

VI

Na prijedlog nosioca pripreme Plana, Skupština Grada utvrđuje Nacrt Plana i mjesto, vrijeme i način njegovog izlaganja na javni uvid.

Nacrt Plana biće stavljen na javni uvid u trajanju od 30 dana, u prostorijama nosioca pripreme i nosioca izrade Plana i Mjesne zajednice 'Krupa na Vrbasu'.

O mjestu, vremenu i načinu izlaganja Nacrta Plana na javni uvid javnost će biti obaviještena oglasom objavljenim u sredstvima javnog informisanja osam dana prije početka javnog uvida i 15 dana od početka izlaganja Nacrta na javni uvid.

Nosilac izrade obavezan je da razmotri sve primjedbe, prijedloge i mišljenja koji su dostavljeni tokom javnog uvida i da prije utvrđivanja prijedloga Plana o njima zauzme svoj stav koji u pisanoj formi dostavlja nosiocu pripreme Plana i licima koja su dostavila svoje prijedloge, primjedbe i mišljenja.

Stav nosioca izrade Plana o primjedbama, prijedlozima i mišljenjima razmatra se na javnoj raspravi. U skladu sa zaključcima utvrđenim na stručnoj raspravi, održanoj u skladu sa odredbama člana 48. Zakona o uređenju prostora i građenju, nosilac pripreme Plana i Gradonačelnik utvrdiće prijedlog Plana i dostaviti ga Skupštini Grada na usvajanje.

VII

Sredstva za izradu Plana i troškove u postupku njegovog donošenja obezbijediće Mješoviti holding „ERS“-MP a.d. Trebinje ZP „ELEKTROKRAJINA“ a.d. Banjaluka i preduzeće „RIBAMERC“ d.o.o. Banjaluka.

VIII

Nosilac pripreme Plana je Gradska uprava – Odjeljenje za prostorno uređenje.

Nosilac izrade Plana odrediće se na prijedlog investitora koji je obavezan Nosiocu pripreme iz stava 1. dostaviti dokaz o izboru Nosioca izrade plana.

IX

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Grada Banjaluka.
 

Broj:07-013-429/14.

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE GRADA
Budimir Balaban, s.r.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: