Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Odluka o izradi izmjene dijela Regulacionog plana Paprikovac-Petrićevac-zona D

Izvor: eKapija.ba, Broj 4, 03.02.2014

Na osnovu člana 40. Zakona o uređenju prostora i građenju (Službeni glasnik Republike Srpske, broj 40/13) i člana 32. Statuta Grada Banjaluka (Službeni glasnik Grada Banjaluka, br. 25/05, 30/07 i 17/12), Skupština grada Banjaluka je, na 17. sjednici, održanoj 30.01. i 31.01.2014. godine, donijela
 

O D L U K U

o izradi izmjene dijela Regulacionog plana Paprikovac-Petrićevac-zona „D“

 

I

Pristupa se izradi izmjene dijela Regulacionog plana Paprikovac-Petrićevac- zona „D' (Službeni glasnik Grada Banjaluka, broj 5/09) (u daljem tekstu: Plan).

Planom će biti obuhvaćen prostor koji se nalazi u naselju Paprikovac, u okviru kompleksa Kliničko-bolničkog centra-u Ulici 12 beba, u površini od 28,20 ha, i koji je prikazan na karti u prilogu ove odluke.

II

Planski period, u smislu člana 40. stav 3. tačka v) Zakona o uređenju prostora i građenju (Službeni glasnik Republike Srpske, broj 40/13), je 10 godina.

III

Za izradu Plana, definišu se sljedeće smjernice:

- prije izrade izmjene Plana, neophodno je izvršiti detaljna geološka istraživanja tla-u skladu sa odredbama Zakona o geološkim istraživanjima (Službeni glasnik Republike Srpske, br. 51/04 i 75/10), i planska rješenja uskladiti sa dobijenim rezultatima, odnosno „Elaboratom o izvršenim detaljnim geološkim ispitivanjima tla“;

- Plan izraditi u skladu sa odredbama Zakona o uređenju prostora i građenju, Pravilnika o načinu izrade, sadržaju i formiranju dokumenata prostornog uređenja, te drugim propisima iz posebnih oblasti-relevantnih za planiranje i uređenje prostora (saobraćaj, snabdijevanje vodom i energijom, telekomunikacije, zaštita od prirodnih nepogoda i tehničkih incidenata, zaštita vazduha, vode, tla, prirodnih vrijednosti, kulturnih dobara, poljoprivrednog i šumskog zemljišta i drugih elemenata životne sredine i dr.);

- prilikom izrade Plana, potrebno je voditi računa o javnom interesu i opštim i posebnim ciljevima prostornog razvoja;

- nosilac izrade obavezan je obezbijediti usaglašenost Plana, u toku njegove izrade, sa dokumentom prostornog uređenja šireg područja, odnosno da je u saglasnosti sa važećim planskim dokumentom najbližeg prethodnog nivoa, kao i programskim elementima koji mu budu dostavljeni od strane nosioca pripreme.

IV

Prednacrt Plana biće izrađen u roku od 45 dana-od zaključenja ugovora o izradi Plana.

Prijedlog Plana-utvrdiće nosilac pripreme Plana i Gradonačelnik, u roku od 30 dana od dana održavanja javne rasprave-iz člana 48. stav 5. Zakona o uređenju prostora i građenju (Službeni glasnik Republike Srpske, broj 40/13).

V

Sadržaj Plana načelno je određen članom 35. Zakona o uređenju prostora i građenju (Službeni glasnik Republike Srpske, broj 40/13), a detaljnije-odredbama Pravilnika o načinu izrade, sadržaju i formiranju dokumenata prostornog uređenja – čl. 144. do 154. (Službeni glasnik Republike Srpske, broj 69/13).

VI

Na prijedlog nosioca pripreme Plana, Skupština Grada utvrđuje: nacrt Plana, mjesto, vrijeme i način njegovog izlaganja na javni uvid.

Nacrt Plana biće stavljen na javni uvid-u trajanju od 30 dana, u prostorijama nosioca pripreme i nosioca izrade Plana i Mjesne zajednice „Paprikovac“.

O mjestu, vremenu i načinu izlaganja nacrta Plana na javni uvid, javnost će biti obaviještena oglasom, objavljenim u sredstvima javnog informisanja-osam dana prije početka javnog uvida, i 15 dana od početka izlaganja nacrta na javni uvid.

Nosilac izrade obavezan je da razmotri sve primjedbe, prijedloge i mišljenja-koji su dostavljeni tokom javnog uvida, i da-prije utvrđivanja prijedloga Plana, o njima zauzme svoj stav- koji, u pisanoj formi, dostavlja nosiocu pripreme Plana i licima koja su dostavila svoje prijedloge, primjedbe i mišljenja.

Stav nosioca izrade Plana o primjedbama, prijedlozima i mišljenjima razmatra se na javnoj raspravi. U skladu sa zaključcima-utvrđenim na stručnoj raspravi, održanoj u skladu sa odredbama člana 48. Zakona o uređenju prostora i građenju, nosilac pripreme Plana, i Gradonačelnik utvrdiće prijedlog Plana, i dostaviti ga Skupštini Grada-na usvajanje.

VII

Sredstva za izradu Plana i troškove u postupku njegovog donošenja, kao i „Elaborata o izvršenim detaljnim geološkim ispitivanjima tla“-obezbijediće Klinički centar Banjaluka.

VIII

Nosilac pripreme Plana je Gradska uprava Grada Banjaluka – Odjeljenje za prostorno uređenje.

Nosilac izrade Plana biće određen na prijedlog investitora, koji je obavezan-Nosiocu pripreme iz stava 1, dostaviti dokaz o izboru Nosioca izrade plana.

IX

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Grada Banjaluka.
Broj: 07-013-26/14.
 

 

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE GRADA
Budimir Balaban, s.r.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: