Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Ponovni javni konkurs za utvrđivanje statusa udruženja od interesa za Grad Banjaluku

Izvor: eKapija.ba, 16.06.2014.

Na osnovu člana 3. stav 1. Odluke o kriterijumima, uslovima i načinu utvrđivanja statusa udruženja od interesa za Grad Banjaluku („Službeni glasnik Grada Banjaluka“, broj: 4/14), Gradonačelnik Grada Banjaluka, raspisuje

 

 

P O N O V N I

J A V N I K O N K U R S

za utvrđivanje statusa udruženja od interesa za Grad Banjaluku

 

 

I - Gradonačelnik grada Banjaluka raspisuje Ponovni javni konkurs za utvrđivanje statusa udruženja od interesa za Grad Banjaluku.

 

II - Pravo učestvovanja imaju udruženja građana koja su registrovana u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“, br. 52/01 i 42/05), a djeluju, i imaju sjedište na području grada Banjaluke u sljedećim oblastima: socijalna zaštita - pomoć siromašnim i socijalno ugroženim; pomoć invalidima, djeci i starim osobama; boračko invalidska zaštita; zdravstvo; nauka; zaštita životne sredine; ljudska prava i prava manjina; oblast kulture; vjerskih sloboda i druge oblasti od interesa za lokalnu zajednicu.

 

III - Prijava na Ponovni javni konkurs za utvrđivanje statusa udruženja od interesa za Grad Banjaluku treba da sadrži:

1. dokaz o registraciji udruženja, (kopija Rješenja o upisu u registar udruženja – kod Osnovnog suda u Banjaluci);

2.Statut udruženja;

3. broj registrovanih članova udruženja, ovjeren od strane ovlaštenog lica udruženja;

4. dokaz o postojanju tehničkih, materijalnih i ljudskih resursa za ostvarivanje ciljeva udruženja, utvrđenih Statutom;

5. Program rada udruženja - za tekuću godinu, usvojen od strane ovlaštenog organa udruženja;

6. Izvještaj o radu, sa finansijskim izvještajem - za godinu koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtjev, usvojen od strane ovlaštenog organa udruženja.

 

IV - Uslovi iz tačke III Ponovnog javnog konkursa, dokazuju se:

1) tačka 1. i 2. - Rješenje o upisu u registar udruženja kod Osnovnog suda u Banjaluci, sa dokazom o upisu promjene u sudskom registru lica koja zastupaju i predstavljaju udruženje (ukoliko je bilo promjene), kao i Statut udruženja ovjeren od strane suda.

2) tačka 3. - spisak članova udruženja, ovjeren od strane ovlaštenog lica udruženja, koji sadrži: ime, prezime, jedinstveni matični broj građanina i/ili broj identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i svojeručni potpis člana.

3) tačka 4. - inventurna lista opreme - sa inventurnim brojevima; ugovor o otvaranju žiro računa sa poslovnom bankom; izvod iz banke o finansijskom poslovanju za posljednja tri mjeseca; bilans stanja i uspjeha za posljednje tri godine, ovjeren od strane nadležnog poreskog organa; revizorski izvještaj (ukoliko postoji); pregled finansijske podrške i izvora finansiranja u posljednje tri godine, ovjeren od strane ovlaštenog lica udruženja; ugovori o angažovanju osoblja u radu udruženja.

4) tačka 5. - Program rada udruženja za tekuću godinu, usvojen od strane ovlaštenog organa udruženja,

5) tačka 6. - Izvještaj o radu, sa finansijskim izvještajem za godinu koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtjev, usvojen od strane ovlaštenog organa udruženja,

 

Svi dokumenti kojima se dokazuje ispunjenost uslova iz tačke III Ponovnog javnog konkursa, dostavljaju se u originalu, ili u ovjerenoj kopiji.

V - Rok za podnošenje prijava je 7 dana od dana objavljivanja Konkursa. Konkurs će biti objavljen u dnevnom listu „Glas Srpske“ i na WEB stranici Grada (www.banjaluka.rs.ba). Ukoliko Konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana posljednje objave.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.           

 

Napomena:

a) Udruženja koja su dostavila kompletne prijave sa traženom dokumentacijom na predhodnom javnom konkursu, koji je objavljen u dnevnom listu „Glas Srpske“, dana 26.02.2014. godine, dužne su da dostave samo popunjenu Prijavu za učešće na Ponovni javni konkurs za utvrđivanje statusa od interesa za Grad Banjaluku (Obrazac: GUBL-OB-10/17);

b) Udruženja koja nisu priložila kompletnu dokumentaciju na predhodnom

Javnom konkursu, mogu istu komletirati i priložiti uz novu prijavu -Obrazac: GUBL-OB-10/17;

v) Udruženja koja se po prvi put prijavljuju na Javni konkurs dužna su priložitsvu dokumentaciju koja je propisana ovim Javnim konkursom.

 

Prijave na javni konkurs mogu se dostaviti lično - na protokol, u kancelariju br. 16 (šalter 1 i 2 ), ili putem pošte, na adresu: Grad Banjaluka – Gradska uprava, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg srpskih vladara br. 1, 78 000 Banjaluka.

Prijave se dostavljaju na posebnom obrascu - GUBL-OB-10/17, koji se može preuzeti na WEB stranici Grada ili u holu zgrade Gradske uprave, ispred prijemne kancelarije br. 16 .

Za dodatne informacije, možete se obratiti samostalnom stručnom saradniku za udruženja građana i volonterski rad u Odjeljenju za društvene djelatnosti, na tel: 244 - 444 (lok. 733), kancelarija broj 29, u prizemlju zgrade.

 

 

Broj: 12-G- _____ /14.

Dana: ________ 2014. godine

 

 

GRADONAČELNIK

Slobodan Gavranović, dipl. pravnik

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: