Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Ponovni javni poziv za odabir projekata omladinskih organizacija, organizacija za mlade koji će se sufinansirati iz budžeta Grada Banja Luka u 2014. godini

Izvor: eKapija.ba, 30.05.2014.

REPUBLIKA SRPSKA
GRAD BANjA LUKA
GRADONAČELNIK
GRADSKA UPRAVA
- Odjeljenje za društvene djelatnosti -


Broj: 10-6-187/14
Dana: 29.05.2014. godina


Na osnovu Zakona o omladinskom organizovanju („Službeni glasnik Republike Srpske“, br. 98/04, 119/08 i 1/12) i Akcionog plana finansiranja omladinskih aktivnosti Grada Banja Luka („Službeni glasnik Grada Banja Luka“ broj 9/14), Odjeljenje za društvene djelatnosti raspisuje

 

P O N O V N I
J A V N I P O Z I V
za odabir projekata omladinskih organizacija, organizacija za mlade koji će se sufinansirati iz budžeta Grada Banja Luka u 2014. godini

 

Raspisuje se Javni poziv za prijavu projekata omladinskih organizacija, organizacija za mlade koji će se sufinansirati iz budžeta Grada Banja Luka u 2014. godinu, iz sljedećih oblasti:

1. Zapošljavanje mladih
2. Neformalno obrazovanje, kultura i mladi
3. Zdravlje i socijalna politika prema mladima
4. Informisanje mladih
5. Ravnopravnost polova
6. Mobilnost, omladinski rad i organizovanje
7. Korištenje slobodnog vremena mladih i participacija u društvu
8. Zaštita životne sredine i mladi.

Sredstva za odobrene projekte maksimalno mogu da iznose do 5.000,00 KM, po projektu.
Pravo učešća na Javnom pozivu za sufinansiranje projekata iz navedenih oblasti imaju svi pravni subjekti koji su registrovani u skladu sa Zakonom o omladinskom organizovanju, odnosno koje su upisani u Omladinski registar Grada Banja Luka, a djeluju i imaju sjedište na području grada Banjaluka.

Podnosioci prijave su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju:
1. Obrazac 1. - Prijava za učešće u Ponovnom javnom pozivu za predlaganje projekata – oblast omladinskog organizovanja (preuzeti na internet stranici www.banjaluka.rs.ba)
2. Obrazac 2. - Predlog projekta za učešće na javnom pozivu za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija, organizacija za mlade, sa prilozima (od 1 do 5), preuzeti na internet stranici www.banjaluka.rs.ba
3. Fotokopija rješenja o upisu u Omladinski registar Grada Banja Luka
4. Fotokopija ugovora sa bankom ili potvrda banke kod koje je otvoren žiro račun
5. Fotokopija bilansa stanja i bilans uspjeha za proteklu godinu, ovjerena od strane nadležne agencije za finansijsko poslovanje i licenciranog ovlaštenog knjigovođe, ako nije dostavljen Odjeljenju za društvene djelatnosti
6. Za projekte koji se provode u školama/fakultetima dostaviti pisanu saglasnost direktora/dekana, odnosno nadležnog ministarstva
7. Dokaz ako su obezbijeđena vlastita sredstva ili sredstva od drugog donatora za dio projekta koji se predlaže za sufinansiranje sredstvima iz budžeta Grada Banja Luka.
8. Izjava o partnerstvu, ako ih ima.

Prijave na Javni poziv za odabir projekata po Javnom pozivu, koji će se sufinansirati iz budžeta Grada Banja Luka za 2014. godinu razmatraće Komisija imenovana od strane Gradonačelnika prema utvrđenim Kriterijumima koje ista donosi.

Prijave na Javni poziv sa potrebnom dokumentacijom podnose se u jednom primjerku (štampana verzija) u zatvorenoj koverti preporučeno poštom ili lično tokom radnih dana (ponedjeljak-petak), u periodu od 8 do 15 časova, u kancelariju broj 14, na adresu: Grad Banja Luka, Gradska uprava, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg srpskih vladara 1, 78000 Banja Luka, sa naznakom: Javni poziv za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija, organizacija za mlade, iz oblasti (navedete oblast), poziv na broj 10-6-187/14, od 11.04.2014. godinu i navod „Ne otvarati prije zvaničnog otvaranja“.

Rok za dostavljanje prijedloga projekata po Javnom pozivu je do 06. juna 2014. godine, a isti je objavljen u dnevnim novinama „Glas Srpske“ i na internet stranici Grada Banja Luka.

NAPOMENA:

a) Organizacije koje su dostavile kompletne prijave sa traženom dokumentacijom, na ranijem javnom pozivu, objavljenom u dnevnim novinama „Glas srpske“ dana 30.04. i 2.5.2014. godine, dužne su na ponovnom javnom pozivu dostaviti samo Obrazac 1. - Prijava za učešće u Ponovnom javnom pozivu za predlaganje projekata – oblast omladinskog organizovanja, a u svrhu javnog poziva koristiće se ranije priložena dokumentacija;
b) Organizacije koje nusu priložile kompletnu dokumentaciju na ranije raspisanom javnom
pozivu, mogu istu kompletirati i priložiti je uz novi obrazac prijave - Obrazac 1;
v) Organizacije koje po prvi put prijavljuju se na javni poziv dužne su priložiti svu
propisanu dokumentaciju kako je to ovim javnim pozivom definisano.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati. Podnosilac može da preda više od jedne prijave (projektne ideje), ali u tom slučaju moraju da se predaju odvojene prijave i dokumentacija uz svaku od njih. U slučaju da u procesu ocjenjivanja budu uspješno ocjenjena dva ili više projekata jednog pravnog subjekta (predlagača), sufinansirat će se samo jedan projekat koji ostvari najveći broj bodova.
Projekti se moraju realizovati na području grada Banja Luka, osim iz oblasti pod rednim brojem 6. (mobilnost mladih), s tim da organizacija koja realizuje projekat dužna je da projekat sprovodi za mlade sa područja grada Banjaluke, te da dostavi adekvatan pismeni dokaz o učesnicima projekta i područje gdje se projekat realizuje.
Dokumentacija dostavljena na ovaj Javni poziv se ne vraća.

Rezultati Javnog poziva će biti objavljeni najkasnije 30 (trideset) dana, od dana zatvaranja, na zvaničnoj internet stranici Grada Banja Luka.

Za dodatne informacije možete se obratiti, Odjeljenju za društvene djelatnosti, Dragani Kremenović – samostalnom stručnom saradniku za omladinu, školski, studentski i rekreativni sport (kancelarija broj 24) ili na telefon 244 - 444 (lokal 712).


NAČELNIK

prof. dr sc. Radenko Đurica

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: