Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

PRODAJA POSLOVNOG PROSTORA U BANJA LUCI - Grad Banja Luka

Izvor: Glas Srpske, 17.11.2012.

REPUBLIKA SRPSKA
GRAD BANJA LUKA
GRADONAČELNIK
Administrativna služba
Komisija za prodaju poslovnog prostora

Broj: 05-374-590/12
Dana: 16.11.2012. god.


Na osnovu člana 5. Zakona o privatizaciji poslovnih zgrada, poslovnih prostorija i garaža ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 98/04 i 71/10), člana 7. stav 1. Uredbe o postupku prodaje poslovnih zgrada, poslovnih prostorija i garaža u državnoj svojini ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 100/12) i Zaključka Skupštine grada Banjaluka o prodaji poslovnog pro-storija broj 3 u ulici Marije Bursać broj 1, broj 07-013-590/12 ("Službeni glasnik Grada Banja Luka" broj 20/12), Komisija za prodaju poslovnog prostora imenovana rješenjem gradonačelnika grada Banjaluka broj 12-G-2327/12 od 31.10.2012. godine objavljuje


OGLAS
o prodaji poslovnog prostora pribavljanjem pismenih ponuda (prva javna prodaja)

Predmet prodaje:

I - Predmet prodaje je sljedeći poslovni prostor:

1. u ulici Marije Bursać broj 1, poslovni prostor broj 3, ukupne korisne površine 63 m2, izgrađen na zemljištu-označenom kao: k.č. broj: 4394, upisan u Pl. broj 2318, k.o. Banja Luka 7, upisan u izvod iz knjige uloženih ugovora o prodaji poslovnih zgrada, poslovnih prostorija i garaža, list broj: 1560, početna cijena - 314.500,00 KM.

Pravo podnošenja ponude:

Pravo podnošenja ponude imaju fizička i pravna lica koja uz popunjenu ponudu dostavljaju; sljedeće dokaze:
Za fizička lica:
1.Ovjerenu kopiju lične karte.
2.Notarski ovjerena punomoć za zasgupanje.

Za pravna lica:

1.Ovjerena kopija aktuelnog izvoda o upisu u sudski registar.
2.Notarski ovjereno ovlaštenje za zastupanje pravnog lica.

Podnosilac ponude dužan je da uplati akontaciju koja iznosi 10 % od početne prodajne cijene nekretnine na žiro račun JPT Grada Banja Luka, broj: 552-002-0002521965, bez naznake za vrstu prihoda i bucetsku organizaciju. U rubrici "svrha doznake" obavezno navesti "akontacija za po-slovni prostor koji je predmet prodaje i broj poslovnog prostora", i primjerak uplatnice dosta-viti u ponudi.

Akontacija koju je ullatio najpovoljniji ponuđač smatra se uplatom dijela ugovorene cijene. Akontacija koju su uplatili ostali ponuđači vraća se svakom ponuđaču posebno, u punom iznosu, nakon isteka roka za njegov prigovor, a ako se poiuđač odrekao prava na prigovor izjavom u zapisnik, odmah nakon potpisivanja zapisnika.

Ako najpovoljniji ponuđač odustane od ponude, nema pravo na povrat uplaćene akontacije.

Napomena: ponuđači su dužni iznos akontacije uplatiti najkasnije 1 dan prije isteka roka za podnošenje ponuda, odnosno najkasnije 3.12.2012. godine.

OBRAZAC za dostavljanje ponude može se pregzeti svakog radnog dana oa 8 do 16 časova, u prizemlju zgrade Administrativne službe Grada Banjaluka. Trg srpskih vladara broj 1, papica broj 35. isprel sobe 16. kao i na zvaničnom veb sajtu Grada Banjaluka, www.banjaluka.rs.ba

Razgledanje nekretnine i uvid u dokumentaciju o nekretnini:

Zainteresovani ponuđači mogu razgledati nekretninu svaki radni dana od 9 do 11 časova. Uvid u dokumentaciju o nekretnini može se izvršiti u kancelariji broj 607, zgrada Administrativne službe grada Banja Luka, telefon broj 244-493, svakim radnim danom od 8 do 10 časova.

Datum i mjesto podnošenja ponuda

Ponude se podnose, zaključno sa 4.12.2012. godine do 11 časova na protokol Administrativne službe Grada Banjaluka, kancelarija 14. Ponuda sa potrebnim dokazima dostavlja se u zatvorenoj koverti sa naznakom: PONUDA ZA KUPOVINU POSLOVNOG PROSTORA (navesti ulicu i broj poslovnog prostora) - "NE OTVARAJ - ZA KOMISIJU", SA NAZNAKOM NEKRETNINE IZ OGLASA I IMENOM I PREZIMENOM, ODNOSNO NAZIVOM PONUĐAČA, I ADRESOM.

Ponude koje ne pristignu na vrijeme, ponude koje su nepotpune i ukoliko na omotu ponude nije naznačena nekretnina koja je predmet prodaje, ime i prezime, odnosno naziv ponuđača, neće se razmatrati.

Datum i mjesto otvaranja ponuda

Otvaranje ponuda će se održati dana 4.12.2012. godine sa početkom u 12 časova u zgradi Administrativne službe grada Banjaluka, kancelarija 123, prvi sprat.

Način i uslovi plađanja kupovne cijene

Kupoprodajna cijena se može platiti u cjelosti u novcu, jedan dio u novcu, a preostali dio u ob-veznicama Republike Srpske iz člana 10. stav 3. Zakona o privatizaciji poslovnih zgrada, poslovnih prostorija i garaža ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 98/04 i 71/10) ili u cjelosti u obveznicama.

Sa ponuđačem koji je ponudio najvišu cijenu zaključiće se ugovor o kupoprodaji, nakon pribavljanja saglasnosti za zaključenje ugovora od strane Pravobranilaštva RS.
Rok do koga je kupac dužan platiti kupoprodajnu cijenu će se regulisati ugovorom.

Vrijeme i način predaje nekretnine u posjed kupcu

Predaja poslovnog prostora kupcu izvršiće se u roku od 30 dana od dana uplate kupoprodajne cijene, o čemu će se sačiniti zapisnik.

Kupac je dužan snositi troškove notarske obrade ugovora.

Otvaranju ponuda mogu prisustvovati ponuđači ili njihovi punomođnici, odnosno, ovlašteni zastupnici.

- KOMISIJA ZA PRODAJU POSLOVNOG PROSTORA -

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: