Dva nova projekta uređenja obala rijeke Drine

11.03.2014. 08:31 / Izvor: eKapija.ba
Dva nova projekta uređenja obala rijeke Drine

Agencija za vodno područje rijeke Save finansirat će izradu projektne dokumentacije, kao i sufinansirati projekat izgradnje i sanacije obaloutvrde rijeke Drine od Vitkovića do entitetske granice.

Agencija za vodno područje rijeke Save finansirat će izradu projektne dokumentacije, kao i sufinansirati projekat izgradnje i sanacije obaloutvrde rijeke Drine od Vitkovića do entitetske granice, koji se realizuje uz pomoć Svjetske banke. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 8 000 000 KM, dogovoreno je tokom susreta načelnika Općine Goražde Muhamed Ramović i direktora Agencije za vodno područje rijeke Save  Seada Delića i direktora Fonda za zaštitu okoliša F BiH Safeta Harbinje.

Dogovorena je također realizacija još jednog projekta,  a riječ je o projektu uređenja korita rijeke Drine u iznosu od 90 000 KM.

U razgovoru sa načelnikom Općine Goražde direktor Fonda za zaštitu okoliša Safet Harbinja je kazao da će ovih dana biti raspisan tender za nove projekte,  te obećao da će Fond imati posebno razumjevanje za Općinu Goražde. Najvažniji projekat  kojem će posvetiti pažnja jeste projekat rješavanja sanitarne deponije, objavljeno je na web stranici Općine Goražde. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije