Krivaja se priprema za prodaju imovine metodom neposredne pogodbe

14.03.2014. 08:43 / Izvor: eKapija.ba
Krivaja se priprema za prodaju imovine metodom neposredne pogodbe

Vlada FBiH dala je saglasnost da se pristupi izradi socijalnog paketa s predstavnicima Sindikata IP Krivaja kojim će biti propisani uvjeti i načini preuzimanja radnika u novu firmu, koja bi bila formirana na imovini koja se proda metodom neposredne pogodbe.

Federalna vlada primila je na znanje Informaciju o trenutnom stanju provođenja stečajnog postupka u IP Krivaja d.o.o. Zavidovići u stečaju, te obavezala predstavnika Federalnog zavoda PIO da, kao član Odbora povjerilaca IP Krivaja, predloži Odboru usvajanje uvjeta oglasa za prodaju imovine metodom neposredne pogodbe u skladu s prijedlogom koji je definirao stečajni upravnik i predstavnici Vlade FBiH.

Vlada FBiH dala je saglasnost da se pristupi izradi socijalnog paketa s predstavnicima Sindikata IP Krivaja kojim će biti propisani uvjeti i načini preuzimanja radnika u novu firmu, koja bi bila formirana na imovini koja se proda metodom neposredne pogodbe, kao i način zbrinjavanja radnika koji u tom procesu ostanu bez radnog mjesta, te način uvezivanja staža radnika IP “Krivaja” d.o.o. u stečaju za period dok je firma bila u vlasništvu Vlade FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije