Općina Novi Grad finansira završetak izgradnje fiskulturne sale u Briješću

22.09.2014. 13:33 / Izvor: eKapija.ba

Izgradnja fiskulturna sale ima izuzetan značaj za učenike, jer će nakon skoro 70 godina postojanja ove osnovne škole učenici prvi put dobiti multifunkcionalnu sportsku dvoranu.

Nakon što Kanton Sarajevo budžetom za 2014. godinu nije predvidio sredstva koja su bila neophodna kako bi se završila fiskulturna dvorana Osnovne škole „Behaudin Selmanović“ u Briješću, čija izgradnja traje već nekoliko godina, Općina Novi Grad Sarajevo preuzela je finansiranje završetka dvorane.

Preuzimanje finansiranja nastavka realizacije ovog projekta definisano je sporazumom između Općine i Zavoda za izgradnju KS-a od 9. 9. 2014. godine.

Naime, kako bi se sala škole u Briješću završila i djeca konačno dobila adekvatan prostor za odvijanje nastave tjelesnog odgoja, Općina Novi Grad Sarajevo je kroz budžetsku stavku Kapitalna ulaganja u saradnji sa Zavodom za izgradnju KS-a, osigurala 586. 000 maraka nedostajućih sredstava.

Kantonalno ministrstvo obrazovanja, nauke i mladih preuzelo je obavezu da će kroz preraspodjelu finansijskih sredstava u budžetu obezbijediti finansijska sredstva za nabavku minimalne sportske opreme i rekvizita neophodnih za održavanje nastave tjelesnog odgoja.

Izgradnja fiskulturna sale ima izuzetan značaj za učenike, jer će nakon skoro 70 godina postojanja ove osnovne škole učenici prvi put dobiti multifunkcionalnu sportsku dvoranu.

Nakon što je potpisan sporazum između Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, Općine kao sufinansijera i Zavoda za izgradnju KS-a kao implementatora projekta, građevinska firma ITC nastavila je sa radovima i oni se izvode predviđenom dinamikom.

Kako su kazali predstavnici izvođača radova, dvorana bi trebala biti završena u ovoj godini, što znači da će učenici škole tokom zimskog perioda časove tjelesnog odgoja obavljati u novoj i modernoj sali.

Direktor škole Safet Velić ističe da je obradovan činjenicom da će jedna od najstarijih škola u Sarajevskom kantonu konačno, nakon 70 godina moći omogućiti svojim učenicima normalne časove tjelesnog odgoja, jer se oni sada obavljaju u hodnicima škole i u školskom dvorištu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije