Za projekt turističke signalizacije 25.000 KM

23.02.2014. 14:59 / Izvor: eKapija.ba
Za projekt turističke signalizacije 25.000 KM

U Šamcu je potpisan ugovor o projektu postavljanja turističke signalizacije vrijednosti 25.000 KM. Ugovor je potpisan sa preduzećem Pro-Via iz Bijeljine, koje će izvoditi radove.

U Šamcu je potpisan ugovor o projektu postavljanja turističke signalizacije vrijednosti 25.000 KM. Ugovor je potpisan sa preduzećem "Pro-Via" iz Bijeljine, koje će izvoditi radove. Direktor Turističke organizacije Šamac Mladen Radović rekao je da je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske za realizaciju ovog projekta odobrilo 10.000 KM. On je rekao će Turistička organizacija Šamac obezbijediti 8.000 KM sredstava od boravišne takse, a opština Šamac 7.000 KM iz lokalnog budžeta.

"Projekat je trajnog karaktera. On je bitan za našu opštinu i prema standardima je EU, zbog blizine granice", naglasio je Radović. On je rekao da će u okviru projekta, između ostalog, u centru Šamca biti određena lokacija gdje će biti postavljena mapa kompletnog grada. Radović je istakao da će projekat u prvoj fazi obuhvatiti područje grada, a u drugoj fazi područje mjesnih zajednica.

"Najprije će biti obilježeni svi objekti od značaja za turizam i funkcionisanje lokalne zajednice, turistički, sportski i drugi potencijali, uključujući i školske objekte", naveo je Radović.

Radović je dodao da je u ovom projektu imao veliku podršku lokalne zajednice i načelnika opštine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije