Panel diskusija Izazovi indirektnog oporezivanja u BiH 01.10.2014.god

29.09.2014. 13:20 / Izvor: eKapija.ba
Panel diskusija Izazovi indirektnog oporezivanja u BiH 01.10.2014.god

Vijeće stranih investitora (VSI) u saradnji sa Delegacijom EU u Bosni i Hercegovini, a pod pokroviteljstvom Vijeća ministara BiH, organizira panel diskusiju pod nazivom: „Izazovi indirektnog oporezivanja u BiH“

Vijeće stranih investitora (VSI) u saradnji sa Delegacijom EU u Bosni i Hercegovini, a pod pokroviteljstvom Vijeća ministara BiH, organizira panel diskusiju pod nazivom: Izazovi indirektnog oporezivanja u BiH (stabilni državni prihodi i stabilno poduzetništvo) koja će se održati 1. oktobra 2014. godine u Parlamentarnoj skupštini BiH, Trg BiH 1, Sarajevo u „Plavoj sali“ na IV spratu, s početkom u 10:00 sati.

Prihodi od PDV-a, akciza i carina značajni su za stabilnost državnog proračuna i održivu ekonomiju, stoga je dijalog između kreatora fiskalnih politika i predstavnika privrede suštinski važan. Konferencija ima namjeru definirati izazove s kojima se susreću indirektni porezi u BiH.

“Od panel diskusije očekujemo da čujemo iskustva kompanija sa terena, ali i stavove Uprave za indirektno oporezivanje i EU – te zajedno promislimo o modelima koji bi pravilnim oporezivanjem i olakšanim poslovnim procedurama osigurali ekonomski oporavak zemlje”, najavljuje predsjednik Vijeća stranih investitora, Branimir Muidža.

Prisutnima će se obratiti čelnici Vijeća stranih investitora (VSI), Vijeća ministara BiH, EU Delegacije u BiH, direktor UINO BiH, Miro Džakula, kao i eksperti iz oblasti PDV-a, akciza i carina, imenovani od strane UINO. U ime kompanija diskusiju će voditi predstavnici najvećih stranih investitora prisutnih u BiH /članice VSI.

Detaljan program panel diskusije pogledajte u prilogu.

PREUZMI DOKUMENT:
ITA_Agenda_LOK_26-09-2014.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave