Ekopak podržao realizaciju manifestacije "Kids kinđurijada"

24.02.2014. 15:13 / Izvor: eKapija.ba
Ekopak podržao realizaciju manifestacije 'Kids kinđurijada'
OTVORI GALERIJU

Protekli vikend, 22. i 23.02.2014. u Sarajevu je održana prva "Kids Kinđurijada", maskenbal namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Protekli vikend, 22. i 23.02.2014. u Sarajevu je održana prva "Kids Kinđurijada", maskenbal namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Radi se o jedinstvenoj zabavi pod maskama koja je sarajevskim osnovcima ponudila i mogućnost učešća u različitim edukativnim i zabavnim radionicama: crtanja, izrade maski, plesa, DJ-inga i radio radionici.

Ekopak je sa zadovoljstvom pružio podršku prvoj "Kids Kinđurijadi", te je svim prisutnim mališanima omogućio da vide kako se ambalaža može kreativno iskoristiti kroz organizovanu radionicu izrade maski i kostima. Naime, eko-aktivisti iz NVO "Ekotim"  i profesionalni modni i produkt dizajneri koji su se nalazili u Ekopak kutku "Kids Kinđurijade" su pomagali najmlađim posjetiocima da zajedno kreiraju i izrade  interesantne maske i kostime od ambalaže, a Ekopak je za autore najkreativnijih obezbijedio interesantne nagrade.

U okviru svojih aktivnosti uspostave sistema prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada u Federaciji BiH, Ekopak podržava projekte koji imaju za cilj promovisanje reciklaže i iskorištenja ambalažnog otpada kao novog pristupa i ukazati da ambalažu, nakon iskorištenja proizvoda, ne treba odbacivati, već usmjeriti u proces reciklaže ili ponovnog iskorištenja, čime joj se daje nova vrijednost.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza