Frost & Sullivan nagradio kompaniju Xerox za tehnološku platformu

22.04.2014. 14:55 / Izvor: eKapija.ba
Frost & Sullivan nagradio kompaniju Xerox za tehnološku platformu

Frost & Sullivan s ponosom nagrađuje kompaniju Xerox Globalnom Frost & Sullivan nagradom za izvrsnost u tehnološkim inovacijama za Xerox ConnectKey tehnološku platformu.

Frost & Sullivan s ponosom nagrađuje kompaniju Xerox Globalnom Frost & Sullivan nagradom za izvrsnost u tehnološkim inovacijama za Xerox ConnectKey tehnološku platformu.

ConnectKey označava odmak kompanije Xerox od hardvera prema integriranom modelu softverske platforme preko svojih multifunkcionalnih pisača. ConnectKey tehnologija donosi veću praktičnost, produktivnost, sigurnost i kontrolu troškova odgovarajući potrebama rastuće mobilne radne snage te potrebi za naprednu IT sigurnost.

Ona poboljšava tokove rada pomoću alata kao što su ConnectKey za SharePoint® i Business Process Outsourcing Integration kroz Xerox Services te omogućava korisnicima da sami kroje korisničko sučelje umetanjem prilagođenih ikona na početnom ekranu. Nudeći bežičnu tehnologiju, ConnectKey omogućava pristupanje softveru u pokretu, bez potrebe za dodatnim troškovima. Xerox također podržava protokole poput Apple Air Print™ standarda tako da se korisnici lako mogu spojiti i ispisivati sa svojih iOS pametnih telefona ili tableta.

Ova tehnologija osnažuje uređaje Xerox tako da funkcioniraju kao platforme koje omogućuju programerima trećih strana da u njih upisuju softvere. Uz to, ta tehnologija donosi dodatni sloj sigurnosti softvera i klijentima donosi bolji pregled IT osoblja. Za veća preduzeća Xerox je napravio ConnectKey kompatibilnim sa Cisco TrustSecom za laku integraciju sa velikim sigurnosnim sistemima.

ConnectKey ima za cilj optimizirati protok dokumenata i istovremeno povećati ukupni prihod za klijente nudeći rješenja za mobilni ispis i skeniranje koja su u potpunosti integrirana sa tehnologijom zasnovanom na oblaku i mobilnim aparatima. Mnoge ConnectKey značajke postignute su kroz proces inovacije, a Xerox je testirao softvere u pet različitih okruženja u kojima se nalaze MFP-i.

Xerox održava mjesečne ciljeve za objavljivanje izuma i nekoliko njih s vremenom su postali patenti. Xerox je jedan od najboljih svjetskih inovatora s 1.215 patenata u SAD-u zaprimljenih u 2012.

Svake godine Frost & Sullivan daje ovu nagradu firmi koja je pokazala izvrsnost u novim proizvodima i tehnologiji u svojoj industriji. Firma  koja dobije ovu nagradu pokazala je inovativnost pokretanjem široke linije novih proizvoda i tehnologija.

Frost & Sullivan Best Practices nagrada daje priznanje firmama u različitim regionalnim i globalnim tržištima za izvanredan uspjeh i vrhunske performanse u područjima kao što su vodstvo, tehnološke inovacije, usluge za kupce i strateški razvoj proizvoda. Industrijski analitičari upoređuju učesnike na tržištu i mjere performanse putem detaljnih intervjua, analiza i obimnih istraživanja da bi se utvrdile najbolje prakse u industriji.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza