Otvaranja rekonstruisane Kantonalne bolnice u Goraždu 23. juna

19.06.2014. 08:21 / Izvor: eKapija.ba
Otvaranja rekonstruisane Kantonalne bolnice u Goraždu 23. juna

Vršilac dužnosti direktora za BiH TIKA Sibel Özkaya na jučerašnjem sastanku sa premijerom BPK Goražde Emirom Fraštom dogovorila je program svečane ceremonije otvaranja Kantonalne bolnice Goražde.

Vršilac dužnosti direktora za BiH Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) Sibel Özkaya na jučerašnjem sastanku sa premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emirom Fraštom dogovorila je program svečane ceremonije otvaranja Kantonalne bolnice Goražde, koja je planirana u ponedjeljak 23.juna, s početkom u 11,00 sati.

Sastanku na kojem su precizirani detalji ovog značajnog događaja za Bosansko-podrinjski kanton Goražde prisustvovali su i resorna ministrica Nela Čarapić i direktor Kantonalne bolnice Goražde prim.dr. Fuad Rovčanin.

Svečanom otvaranju bolnice čiju je rekonstrukciju i nadogradnju trećeg sprata sa 70 posto sredstava finansirala TIKA, pored kantonalnih i općinskih zvaničnika te zvanica iz Turske, prisustvovaće, kako je najavljeno, i zamjenik premijera Republike Turske prof. dr. Emrullah İşler, federalni premijer Nermin Nikšić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Treba naglasiti da će predstavnici TIKA-e , zajedno sa velikim brojem zvanica iz Turske, posebno iz općina donatora Keçiören (Ankara) i Şahinbey (Gaziantep) učestovati i na svečanom otvaranju Islamskog kulturno-obrazovnog centra “ Sultan Mehmed Fatih II” u Goraždu koje je planirano u petak, 20. juna.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti