Bekto Precisa uradila alat-katušku za Gomel Agrokomplekt iz Bjelorusije

13.08.2014. 08:40 / Izvor: eKapija.ba

Na alatu – katuška, koji je urađen za Gomel Agrokomplekt će se brizgati specijalni dijelovi za industrijsku upotrebu u Bjelorusiji i zemljama regiona. Alat-katuška u rad će pustiti inženjeri Bekto Precise.

Nakon više međusobnih posjeta Bekto Precise i Gomel Agrokomplekta iz Bjelorusije, goraždansku kompaniju posjetili su Alexander Strybuk, generalni direktor Grupacije i Elisaveta Rabudeva, šefica za pravne poslove grupacije GA.

Tokom dvodnevne posjete razgovarali su sa Redžom Bekto, osnivačem BP, Enisom Bekto, generalnom direktoricom kompanije kao i sa Amirom Ćoralićem, tehničkim direktorom Bekto Precise. Dogovoreni su naredni koraci u zajedničkoj suradnji kao i uzvratna posjeti inženjera Bekto Precise koji bi trebali pustiti u rad prvi alat – katušku, koji je urađen za Gomel Agrokomplekt na kojem će se brizgati specijalni dijelovi za industrijsku upotrebu u Bjelorusiji i zemljama regiona.

Gosti su bili oduševljeni što će se suradnja između kompanija proširiti u više pravaca a naročito što će proizvodnja prvih dijelova početi tokom narednih mjeseci. Zahvalili su domaćinima na gostoprimstvu i poslovnosti i izrazili nadu da ćemo se uskoro ponovo sresti u – Gomelu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti