Održan seminar na temu Sistemi kvaliteta u drvnoj industriji BiH

22.02.2014. 15:11 / Izvor: eKapija.ba
Održan seminar na temu Sistemi kvaliteta u drvnoj industriji BiH

U organizaciji Agencije za ekonomski razvoj ZEDA Zenica, u prostorijama TehnoParka, održan je seminar- radionica na temu "Sistemi kvaliteta u drvnoj industriji BiH i uspostava Centra za kvalitet u drvopreradi".

U organizaciji Agencije za ekonomski razvoj ZEDA  Zenica, u prostorijama TehnoParka, održan je seminar- radionica  na temu "Sistemi kvaliteta u drvnoj industriji BiH i uspostava Centra za kvalitet u drvopreradi". Drvoprerađivači, polaznici radionice, imali su priliku da se upoznaju sa uslovima sticanja certifikata neophodnih za plasman robe na inotržište i neophodnim procedurama koje pri tome trebaju da ispoštuju. Ovom prilikom govorilo se o kontroli kvaliteta proizvoda iz sektora drvne industrije i proizvodnje namješta te problemima koje ima drvni sektor.

 Među ostalim, predavač na seminaru bio je Murčo Obućina, profesor Mašinskog fakulteta u Sarajevu. Govorio je o kvalitetu u pilanskoj obradi drveta, ulaznom materijalu, standardima i međufaznoj kontroli kvaliteta i greškama koje prave drvoprerađivači.

Agencija ZEDA Zenica planirala je da u narednom periodu konsultanti posjete nekoliko firmi iz drvoprerađivačkog sektora u kojima će raditi na pripremi za uvođenje određenih standarda poput ISO:900, kontrole kvaliteta FPC i drugih, objavljeno je na web stranici Općine Zenica. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti