PrismResearch:Glavni princip rada je poštovanje svih standarda istraživanja

03.09.2014. 15:21 / Izvor: eKapija.ba
PrismResearch:Glavni princip rada je poštovanje svih standarda istraživanja

PrizmaIstraživanja zadnjih godina prerasta u regionalnu kompaniju koja ima kapacitet da samostalno, putem vlastite mreže saradnika i ureda sprovodi istovremeno istraživanja ne samo u BiH, nego i šire – u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji i Albaniji.

PrizmaIstraživanja je jedna od prvih, i trenutno vodećih agencija u BiH za pružanje usluga u oblasti marketinških, medijskih i društvenih istraživanja, odnosno ispitivanja javnog mnijenja. Osnovana 1996 godine, PrizmaIstraživanja zadnjih godina prerasta u regionalnu kompaniju koja ima kapacitet da samostalno, putem vlastite mreže saradnika i ureda sprovodi istovremeno istraživanja ne samo u BiH, nego i šire – u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji i Albaniji.

PrizmaIstraživanja upošljava više od 20 uposlenika, sa mrežom od preko 200 stalnih saradnika – intervjuera, koordinatora, supervizora, operatera za unos podataka i istraživača u svim uredima u regionu.

Vrlo iskusno i dobro trenirano osoblje Prizma istraživanja omogućava klijentima pouzdana i tačna istraživačka rješenja u svakoj od istraživačkih faza – od designa istraživanja, preko prikupljanja i obrade podataka, statističke analize, do punog izvještavanja i prezentacije rezultata.

PrizmaIstraživanja provodi kvantitativna i kvalitativna, te ad-hoc, kontinuirana i sindicirana istraživanja. Između ostalog PrizmaIstraživanja sprovodi terenske ankete, ankete na centralnoj lokaciji, CAPI ankete, CATI ankete, internet ankete, sekundarnu analizu podataka, itd… PrizmaIstraživanja raspolaže sa 2 potpuno opremljena CATI centra u Sarajevu i Prištini.

Osim posebno naručenih i dizajniranih istraživanja, PrizmaIstraživanja obezbjeđuje svoje usluge kroz nekoliko različitih proizvoda:

PrizmaIstraživanja FACE-TO-FACE OMNIBUS – istraživanje koje se sprovodi u redovnim vremenskim intervalima, na reprezentativnom uzorku za cijelu BiH (15+, 18+), putem face-to-face intervjua (terenska anketa).

PrizmaIstraživanja CATI OMNIBUS – CATI Omnibus – Bosna i Hercegovina – sprovodi se u redovnim vremenskim intervalima, na reprezentativnom uzorku za cijelu BiH (12+), putem telefonskih intervjua.

PrizmaIstraživanja provodi istraživanja u skoro svim oblastima istraživanja, uključujući: oglašivačka istraživanja, business-to-business istraživanja, testiranje koncepata proizvoda/reklama, istraživanja zadovoljstva, finansijska istraživanja, segmentacije tržišta, medijske studije, testiranje proizvoda, ispitivanja javnog mnijenja, evaluacijske studije, U&A studije, itd…

U sprovođenju svih svojih israživačkih projekata PrizmaIstraživanja se rukovodi slijedećim glavnim principima:

OTVORENOST

U PrizmaIstraživanja nastoje sa klijentima razviti takav odnos koji je baziran na razumijevanju potreba Klijenata, na tome da Klijenti imaju potpuni uvid u sve faze istraživanja i rada. PrizmaIstraživanja ohrabruju klijente da uvijek i u svakom trenutku sami provjere nivo profesionalizma i kvalitete rada našeg osoblja, kroz direktni kontakt i posmatranje istraživanja koje je u toku.

KVALITET

Glavni princip rada PrizmaIstraživanja je poštovanje svih standarda istraživanja koji su do sada ustanovljeni od strane organizacija koje okupljaju profesionalno istraživače (ESOMAR, AAPOR, WAPOR, CASRO, itd...). PrizmaIstraživanja razvija i slijedi vlastiti Kod kvalitete koji se sastoji od jedinstvenog sklopa pravila i procedura koje se moraju poštovati prilikom sprovođenja svih istraživačkih projekata. Na ovaj način PrizmaIstraživanja za svoje Klijente osigurava potpunu validnost, pouzdanost i objektivnost prikupljenih podataka i urađenih analiza.

VRIJEDNOST ZA NOVAC

PrizmaIstraživanja je u stanju svojim Klijentima ponuditi najbolju vrijednost za uloženi novac, zbog toga što u svakoj fazi istraživanja može angažovati vlastite resurse, osoblje i infrastrukturu – istraživače, anketare, supervizorizore, obradu podataka itd. PrizmaIstraživanja je opremljen sa najnovijim tehnološkim resursima koji doprinose značajnom boljem kvalitetu prikupljanja i analize podataka. Sve to je osnov poslovne filozofije koja glasi: veoma konkurentne cijene za odličnu kvalitetu proizvoda i usluga.

BRZINA

U današnje vrijeme pouzdana informacija u pravo vrijeme predstavlja jedan od najvrijednijih elemenata poslovanja. Rukovodeći se tom činjenicom, PrizmaIstraživanja je u stanju vrlo brzo reagovati - od trenutka primanja zahtjeva za dostavljanje ponude, preko slanja ponude, dizajniranja metodologije, sprovođenja istraživanja do analize i isporuke rezultata - uz poštovanje jednakih standarda za potrebnu kvalitetu.

PRIVRŽENOST

Svi uposleni u PrizmaIstraživanja su na najbolji mogući način posvećeni projektima na kojima rade. U svakom trenutku Klijenti mogu saznati status njihovog projekta i upoznati su sa svim važnijim problemima i poduzetim mjerama u cilju rješavanja tih problema. Klijenti se pravovremeno obaviještavaju o svim fazama trajanja projekta i datumima kada se mogu očekivati preliminarni i finalni rezultati.

GARANCIJA

Rastuća i duga lista PrizmaIstraživanja od blizu 250 klijenata koji veći broj puta surađuju sa kompanijom su najbolja garancija da se PrizmaIstraživanja pridržava spomenutih principa i procedura. Klijenti PrizmaIstraživanja su njihova najbolja preporuka. PrizmaIstraživanja daje svojim Klijentima garancije da je istraživanje sprovedeno u skladu sa standardnim i najboljim praksama. Klijenti se u svakom trenutku mogu pozvati na te garancije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti