Slovenački Plan-Net Solar od ove godine posluje i u BiH

08.10.2014. 11:46 / Izvor: eKapija.ba

Kompanija Plan-Net Solar iz Slovenije gradi solarne elektrane po načelu „ključ u ruke“, a posluje u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji. Od ove godine prisutni su i u BiH.

Kompanija Plan-net Solar iz Slovenije gradi solarne elektrane po načelu „ključ u ruke“, a posluje u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji. Od ove godine prisutni su i u BiH.

Zbog predstavljanja svoje ponude bh. javnosti bili su i učesnici zeničkog sajma ZEPS, a u razgovoru za eKapija.ba kažu da je ovdje interes za solarne elektrane veliki. No ono što uveliko koči izgradnju je naša administracija.

Plan-net Solar u svom portfoliu ima više od 130 izgrađenih solarnih elektrana, a najaznačajniji projekat, na kojem trenutno rade je pametna solarna elektrana u Sloveniji od 1MW.

"Radimo sa jednu slovenačku firmu koja proizvodi kamp kućice. Gradimo pametnu solarnu elektranu po principu ključ za ruke. To znači da je monitoring po svakom modulu pojedinačno. Investitor će znati u svakom trenutku kako radi svaki modul, a njih ima 4000", kažu u razgovoru za naš portal Luka Vidmar iz kompanije Plan-net Ssolar.

U BiH trenutno rade solarnu elektranu od 30KW u Čapljini.

Plan-net Solar nudi cjelovito rješenje- od idejnih izračuna, preko projektiranja i finansiranja do završne izvedbe i kasnije održavanja. Pored toga zajedno sa vrhunskim dobavljačima, osiguravaju vrhunska tehnološka rješenja.

A.Š.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti