Vlada ZDK pomaže općinama da saniraju riječna korita

05.08.2014. 07:42 / Izvor: Fena
Vlada ZDK pomaže općinama da saniraju riječna korita

Vlada Zeničko - dobojskog kantona odobrila je sredstva za djelomičnu sanaciju riječnih korita na područjima općina Zenica, Vareš i Olovo, koja su pretrpjela oštećenja tokom majskih poplava.

Vlada Zeničko - dobojskog kantona odobrila je sredstva za djelomičnu sanaciju riječnih korita na područjima općina Zenica, Vareš i Olovo, koja su pretrpjela oštećenja tokom majskih poplava.

Općini Zenica odobrena su sredstva u iznosu od 200.000 KM za djelomičnu sanaciju korita Babine rijeke, rijeke Kočeve i Starinske rijeke, na ime aktivnosti odbrane od poplava, odnosno hitnih mjera otklanjanja posljedica od poplava. 

Za potrebe Općine Vareš odobrena su sredstva u iznosu od 50.318 KM za hitne mjere otklanjanja posljedica popplava i sanaciju korita Bukovog potoka, a za otklanjanje posljedica poplava i za čišćenje korita rijeka Bioštice i Stupčanice na području Općine Olovo odobrena su sredstva u iznosu od 40.000 KM. 

Odobrena sredstva isplatiti će se iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2014.godinu, sa pozicije namjenskih sredstva za finansiranje projekata iz sredstava posebnih vodnih naknada, odlučeno je na posljednjoj sjednici Vlade ZDK.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti