Hifa povećala plasman naftnih derivata na tržišta Austrije i Slovenije

18.08.2014. 12:34 / Izvor: eKapija.ba
Hifa povećala plasman naftnih derivata na tržišta Austrije i Slovenije

Uspješna strategija međunarodnog poslovanja na koju se HIFA OIL odlučila prije nekoliko godina je dala dobre rezultate i u prvom dijelu ove godine.

Uspješna strategija međunarodnog poslovanja na koju se Hifa-Oil odlučila prije nekoliko godina je dala dobre rezultate i u prvom dijelu ove godine. Pored zadržane pozicije na tradicionalnim tržištima jugoistočne Europe, prvih sedam mjeseci je bilo obilježeno značajnim povećanjem plasmana naftnih derivata na tržištu Austrije i Slovenije. U odnosu na ranije godine kada je količina plasiranih naftnih derivata na tržištu Austrije i Slovenije uzimala manji dio prodajnog portfolia, u ovoj godini Hifa-Oil je značajnim plasmanom naftnih derivata tamošnjim poslovnim partnerima taj udio povećala znatnoj mjeri odnosno udio plasiranih količina u ukupnoj prodaji na inostranom tržištu je porastao na 20 % , navode iz ove kompanije.

Istovremeno, zadržana je pozicija i na ostalim tržištima u regiji uprkos vrlo nepovoljnim vremenskim prilikama koje su obilježile ovu godinu.

"Katastrofalne poplave u regiji su imale značajan uticaj na komunikacije u državi i regiji ali je HIFA-OIL  i pored takve situacije uspješno odgovorila na sve zahtjeve kupaca i dodatno povećala plasman naftnih derivata.  Pored toga  firma je, slijedeći strategiju socijalne odgovornosti, direktno pomagala ugroženim od poplava ali saniranju šteta od posljedica tih vremenskih nepogoda kroz razne vidove pomoći institucijama i pojedincima u  Zeničko-Dobojskom kantonu i Dobojskoj regiji iako je i sama pretrpjela veliku štetu na svojim objektima", poručuju iz Hifa-Oil.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital