Što je to program Galileo?

31.03.2015. 08:27 / Izvor: europski-fondovi.eu
Što je to program Galileo?

Program će nuditi nekoliko usluga u koje spadaju: besplatne usluge, javno regulirane usluge, komercijalne usluge, usluge traženja i spašavanja te sigurnost života.

Galileo je novi program Europske unije namijenjen razvoju Globalnog navigacijskog satelitskog sustava (GNSS) pod civilnim nadzorom. Program će omogućiti korisnicima diljem svijeta uvid u podatke o njihovom točnom položaju u vremenu i prostoru s velikom preciznošću i pouzdanošću.

Nakon što se u potpunosti uvede u rad, podaci dobiveni od strane satelita programa Galileo moći će se koristiti u velikom broju područja za poboljšanje kvalitete života i poslovanja u cijeloj Europi, kao što je to navigacija brodova u uskim kanalima, poboljšanje prometne logistike i poboljšanje razine reakcije u kriznim situacijama.

Program će nuditi nekoliko usluga u koje spadaju: besplatne usluge, javno regulirane usluge, komercijalne usluge, usluge traženja i spašavanja te sigurnost života. U razdoblju od 2014. do 2020. godine, Europska unija namjerava potrošiti oko 7 milijardi eura na satelitsku navigaciju. Ovaj je iznos potreban da bi se kompletirala infrastruktura programa Galileo zajedno sa programom EGNOS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU