EU

U Hrvatskoj 317 tisuća blokiranih građana

29.07.2014. 12:38 / Izvor: Fena
U Hrvatskoj 317 tisuća blokiranih građana

Krajem lipnja u Hrvatskoj je bilo gotovo 317 tisuća blokiranih građana s dugom od gotovo 28 milijarda kuna, rečeno je danas na okruglom stolu o nacrtu prijedloga zakona o stečaju potrošača u hrvatskom Ministarstvu pravosuđa.

Krajem lipnja u Hrvatskoj je bilo gotovo 317 tisuća blokiranih građana s dugom od gotovo 28 milijarda kuna, rečeno je jučer na okruglom stolu o nacrtu prijedloga zakona o stečaju potrošača u hrvatskom Ministarstvu pravosuđa.

Ministar Orsat Miljenić rekao je da je njegovo ministarstvo izradilo zakon kojim se želi razviti sustav koji će građanima koji ne mogu podmiriti dugove omogućiti "novi početak", a vjerovnicima ravnomjerno podmirenje tražbina.

Ministar financija Boris Lalovac rekao je kako blokade i dugovi građana nisu nastali slučajno, a sve se, dodao je, dogodilo zbog "kreditnog Eldorada" od 2006. do 2008. godine. Iznosi su, rekao je, toliko veliki jer u njima ima i "vukova s Wall Streeta koji su se kockali s nekretninama".

Istaknuo je da je pregledao popise blokiranih te je kao simptomatičan podatak naveo da samo dvije tisuće građana ima polovicu iznosa blokade, tj. 14 milijarda kuna.

Među tim milijunašima ima i kaznenih djela i ne treba ih miješati s građanima koji su se ondje našli zbog krize i recenzije, poručio je Lalovac.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU