Berlina otvorila novi limarsko-lakirerski odjel vrijedan milion KM

01.02.2015. 11:17 / Izvor: Fena
Berlina otvorila novi limarsko-lakirerski odjel vrijedan milion KM
OTVORI GALERIJU

Riječ je modernom odjelu površine oko 400 metara kvadratnih, koji je urađen po evropskim ekološkim standardima, a uposlena su i četiri nova radnika.

U prisustvu poslovnih partnera, prijatelja i predstavnika vlasti Grada Bihaća i susjednih općina, kompanija Berlina iz Bihaća u petak navečer svečano je otvorila novi limarsko-lakirerski odjel, te upriličila promocija novog Volkswagenovog putničkog vozila "passat".

Prescijecanjem vrpce, novi odjel, vrijedan million KM, svečano su otvorili vlasnik Berline Irfan Balić i gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević.

Riječ je modernom odjelu površine oko 400 metara kvadratnih, koji je urađen po evropskim ekološkim standardima, a uposlena su i četiri nova radnika.

"Grad Bihać zaista s ponosom može nositi titulu koju smo dobili prije nekoliko mjeseci, jer izrastamo u moderno središte ovog dijela BiH. Potvrda toga jeste i kompanija Berlina, koja danas evo upošljava 31 radnika i ima moderan centar za servis vozila, koji je u rangu sa mnogim evropskim", kazao je Galijašević.

Po njegovim riječima, upravo to je razlog što su gradske vlasti ovoj kompaniji olakšale sve procedure vezane za novu investiciju.

"Višedecenijski boravak i rad u Njemačkoj, te stečeno iskustvo preneseno je u rad Berline na poslovni prostor sa više od 16.000 metara kvadratnih, čime je ova kompanija svrstana u lidere u ovoj oblasti", istakao je vlasnik kompanije Irfan Balić.

Berlina je osnovana 1995. godine, a krajem 2001. potpisan je ugovor sa Volkswagenom za zastupanje, prodaju i servis za Unsko-sanski kanton (USK) putničkog i privrednog programa. Od 2009. ovlašteni su i Audi serviseri. Prije dvije godine u izboru 6.000 servisa u Evropi, Berlina je izabrana u Top 100 Volkwagenovih servisera. Otvaranje novog odjela upotpunjeno je i promocijom novog "passata".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije