Bosanska Krupa: Počinje čišćenje i uređenje dijela vodotoka II kategorije

01.08.2014. 15:16 / Izvor: eKapija.ba
Bosanska Krupa: Počinje čišćenje i uređenje dijela vodotoka II kategorije

Danas su između načelnika Armina Halitovića i direktorice firme Velić kop Senade Velić potpisani ugovori o izvođenju radova na čišćenju i uređenju dijela vodotoka II kategorije u općini Bosanska Krupa.

Danas su između načelnika Armina Halitovića i direktorice firme Velić kop Senade Velić potpisani ugovori o izvođenju radova na čišćenju i uređenju dijela vodotoka II kategorije u općini Bosanska Krupa. Konkretno, radi se o čišćenju i uređenju vodotoka „Bukovska“ i rukavca „Potok Voloder - rijeka Una“. Iz budžeta Općine Bosanska Krupa za realizaciju ovih aktivnosti bit će izdvojeno oko petnaest hiljada KM.

Radovi čišćenja i uređenja vodotoka i rukavca između ostalog podrazumijevaju sječu šiblja i drugog rastinja, mašinsko čišćenje kosina i dna korita potoka od nanosa i drugog otpadnog materijala, iskop radi formiranja korita sa većom propusnom moći, prosušivanje zemljanog materijala koji će se koristiti za eventualna nasipanja, izmještanje i prespajanje komunalnih, elektro i drugih instalacija.

"Realizacijom ovih aktivnosti stvorit ćemo bolji i sigurniji protok vode, odnosno smanjiti mogućnost poplava. Mi smo kraj koji mora voditi brigu o ekologiji, vodama. Trenutno rješavamo pitanje korita u otočkim mjesnim zajednicama. Uskoro ćemo pažnju posvetiti istim problemima u užem centru općineW, ističe načelnik Armin Halitović.

Izvođač se obavezuje da će pomenute radove, računajući od dana otpočinjanja istih, okončati u roku od petnaest dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije