Doboj Jug-Tešanj: Razgovarano o mogućoj izgradnji zajedničkog kolektora

24.04.2014. 08:34 / Izvor: eKapija.ba
Doboj Jug-Tešanj: Razgovarano o mogućoj izgradnji zajedničkog kolektora

Načelnica Općine Doboj –Jug Jasminka Begić na sastanku sa Suadom Huskićem načelnikom Tešnja razgovorala je o toku izrade Studije izvodljivosti za tretman otpadnih voda sa izgradnjom zajedničkog prečistača.

Načelnica Općine Doboj –Jug Jasminka Begić na sastanku sa Suadom Huskićem načelnikom Tešnja razgovorala je o toku izrade Studije izvodljivosti za tretman otpadnih voda sa izgradnjom zajedničkog prečistača koju izrađuje Institut za hidrotehniku pri Građevinskom fakultetu u Sarajevu. Razgovorano je i o mogućnosti izbora lokacije za izgradnju zajedničkog kolektora na području Općine Doboj Jug.

S obzirom da se radi o parcelama privatnog vlasništva,predstoje će aktivnosti bi se morale usmjeriti prema Općinskom vijeću,a nakon konačne izrade pomenute studije, radi donošenja odluka o eksproprijaciji, istaknuto je na sastanku.

Na ovom sastanku bilo je govora i oko diobenog bilansa za investicije koje je Doboj Jug usmjeravao u prijašnji vodovod Kraševo sa kojeg se više već nekoliko godina ne napajaju potrošači vode u MZ Mravići koja je,kako je poznato u zajedničkom vodosistemu Doboj Juga sa MZ Matuzići. Ova pitanja opterećuju odnose Doboj Juga i Tešnja,a njihovo razrješenje uslijediće nakon odabira sudskog procjenitelja i konačnog dogovora najviših organa dviju općina, objavljeno je na web stranici Općine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije