Elektroprenos BiH investira 70 miliona KM

20.10.2014. 08:33 / Izvor: Glas Srpske
Elektroprenos BiH investira 70 miliona KM

Direktor "Elektroprenosa" Matan Žarić kaže da je ova kompanija jedina u regionu koja toliko investira u energetsku opremu. Istakao je da su već raspisani tenderi, te da će iduće sedmice biti raspisano još nekoliko.

"Elektroprenos BiH" započeo je raspisivanjem tendera prvi ciklus izgradnje dalekovoda, trafo-stanica i drugih objekata i postrojenja vrijednih 35 miliona maraka, a uskoro planira i početak drugog ciklusa približne vrijednosti.

Direktor "Elektroprenosa" Matan Žarić kaže da je ova kompanija jedina u regionu koja toliko investira u energetsku opremu. Istakao je da su već raspisani tenderi, te da će iduće sedmice biti raspisano još nekoliko.

"U prvom ciklusu imamo ukupno 17 tendera", rekao je Žarić.

Dodao je da su prvo objavljeni tenderi za četiri dalekovoda, izgradnju nekoliko novih trafo-stanica i za informatički sistem u vrijednosti od šest miliona maraka. Pojasnio je da je vrijednost jedne trafo-stanice od dva do 3,5 miliona KM, koliko otprilike vrijedi i jedan dalekovod.

"Iduće sedmice treba biti objavljen tender za još tri ili četiri trafo-stanice i time će biti zaokružen investicioni ciklus od 35 miliona KM", kazao je Žarić.

Dodao je da bi Uprava kompanije u ponedjeljak trebalo da donese plan za novi ciklus investiranja čija je vrijednost takođe oko 35 miliona KM.

"Postoje zahtjevi za investicije koji su stigli od četiri operativna područja, koji će se po obradi, u skladu sa mogućnostima, usvojiti i ići u dalju proceduru", kazao je Žarić i dodao da rokovi završetka investicionog ciklusa zavise od postupka javnih nabavki, odnosno pristizanja žalbi ponuđača.

Početkom mjeseca "Elektroprenos" je raspisao i tender za nabavku materijala i izvođenje građevinskih i zanatskih radova na rekonstrukciji i nadogradnji poslovnog objekta po sistemu "ključ u ruke". Traži se i privremeni smještaj dok traju radovi na zgradi "Elektroprenosa" u Banjaluci, ali i 92 vrste namirnica i pića za potrebe ishrane radnika u operativnim područjima ove kompanije.

Matan Žarić je kazao da obavljaju intervjue sa kandidatima koji su se prijavili na konkurs i da bi do 15. novembra trebalo da se završi ciklus zapošljavanja koji je započet ljetos.

"U idućoj godini biće novi plan zapošljavanja, minimum 50 radnika odlazi u penziju, a pored toga, trebaće nam kvalifikovani kadar koji će nadgledati sve pomenute investicije", kazao je Žarić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije