Granit iz Jablanice traži investitore za sanaciju i reorganizaciju

24.07.2014. 10:29 / Izvor: eKapija.ba
Granit iz Jablanice traži investitore za sanaciju i reorganizaciju

Od zainteresiranih subjekata očekuje se da u svom pismu namjere iskažu: profil ponuđača, CV ili referens listu poslovnih aktivnosti, zainteresiranost za reorganizaciju i nastavak poslovanja preduzeća.

Stečajni upravnik Društva za eksploataciju i obradu ukrasnih kamena i mermera "GRANIT" d.d Jablanica - u stečaju poziva zainteresirana domaća i strana, pravna i fizička lica, da svojim pismom namjere iskažu interes za učešće u postupku sanacije i reorganizacije Društva za eksploataciju i obradu ukrasnih kamena i mermera "Granit" d.d. Jablanica u stečaju.

Od zainteresiranih subjekata očekuje se da u svom pismu namjere iskažu: profil ponuđača, CV ili referens listu poslovnih aktivnosti, zainteresiranost za reorganizaciju i nastavak poslovanja preduzeća, spremnost da participiraju u procesu sanacije i reorganizacije preduzeća, spremnost i sposobnost da vlastitim učešćem participiraju u provođenju Stečajnog plana...

Preduzeće "Granit" d.d Jablanica, osnovano je 1964. godine pod nazivom "Kamenolom granita" Jablanica, a tradicija obrade kamena u Jablanici je duga preko 100 godina.

Predmet poslovanja preduzeća je eksploatacija, obrada i prerada kamena te proizvodnja ostalih proizvoda od kamena za građevinarstvo.

U proizvodnom programu je zastupljena proizvodnja i prerada kamenih blokova, ploča za vanjsko i unutarnje uređenje (svih vrsta obrade), granitne kocke, ivičnjaka, rigola, prozorskih klupica, stepeništa, žardinjera, spomenika...

Osnovni kapital preduzeća na dan 31.12.1999 godine, prije privatizacije, utvrđen je u iznosu od 11.498.164,00 KM.

Ugovor o privatizaciji je raskinut, pravomoćom presudom Kantonalnog suda u Mostaru od 26.08.2010 godine.

Rješenjem Općinskog suda u Sarajevu od 27.01.2010, godine otvoren je stečajni postupak nad imovinom društva.

Preduzeće posjeduje važeću dozvolu za eksploataciju kamena za period od narednih 25 godina, a zaključivanje Ugovora o koncesiji je sastavni dio stečajnog plana.

Nakon otvaranja stečajnog postupka, proizvodni proces u je uspješno pokrenut, preduzeće normalno posluje, uredno izmiruje sve obaveza, trenutno upošljava 215 radnika...

Rok za dostavu pisma namjere je 60 dana od dana objavljivanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije