Italijanska kompanija zainteresovana za ulaganja u "Novu Romaniju"

28.04.2015. 08:49 / Izvor: eKapija.ba
Italijanska kompanija zainteresovana za ulaganja u 'Novu Romaniju'

Italijanska kompanija je, nakon uspješno započete saradnje s privrednim društvom "Nova Romanija", iskazala spremnost da postane strateški partner sokolačke firme, u kojoj bi kupili akcije državnog kapitala

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić posjetio je jučer proizvodne pogone kompanije "L.A. Cost S.r.l.“ u Peruđu (Republika Italija), koja je zainteresovana za ulaganja u privredno društvo "Nova Romanija" a.d. Sokolac.

Ova italijanska kompanija je, nakon uspješno započete saradnje s privrednim društvom "Nova Romanija", iskazala spremnost da postane strateški partner sokolačke firme, u kojoj bi kupili akcije državnog kapitala, saopćeno je iz Ministartsva inudstrije, energetike i rudarstva RS-a.

Na sastanku s menadžmentom komanije "L.A. Cost S.r.l." dogovoreno je da će se, u narednim danima, konkretizovati pitanja vezana za iskazani interes ove kompanije kroz definisanje osnovnih uslova ugovora o kupovini akcija državnog kapitala u "Novoj Romaniji".

Kompanija "L.A. Cost S.r.l." je vodeća italijanska komaniji čiji asortiman proizvoda čine lamele, X-LAM ukrštene ploče, te drvene montažne komponente za stambene, industrijske i komercijalne potrebe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije