Izgradnja Binga u Trebinju najveća investicija u posljednjih 30 godina

28.04.2015. 15:28 / Izvor: eKapija.ba
Izgradnja Binga u Trebinju najveća investicija u posljednjih 30 godina

Gradnja jednog ovakvog objekta u Trebinju predstavlja najveću investiciju u posljednih trideset godina na području Trebinja, kazao je Vučurević. Planirano otvaranje 120 novih radnih mjesta.

U skladu sa ranijim dogovorom sa gradonačelnikom Trebinja, predstavnici komapnije "Bingo" iz Tuzle su danas Gradskoj upravi Trebinje podnijeli zahtjev za urabističku saglasnost i zahtjeve za ostale zakonski propisane dozvole koje su neophodne da bi se počela izgradnja poslovno - prodajnog objekta "Bingo", navodi se na internet stranici Grada Trebinje.

Kako je danas gradonačelnik Slavko Vučurević istakao, gradnja jednog ovakvog objekta u Trebinju predstavlja najveću investiciju u posljednih trideset godina na Trebinja što je jedan od pokazatelja da u Trebinju postoji povoljan poslovno-privredni ambijent koji može biti atraktivan ne samo inostranim investitorima, nego i domaćim kompanijama.

Kompanija "Bingo" predstavlja značajan privredni subjekat koji zapošljava veliki broj radnika širom BiH. Samo u Trebinju, nakon izgradnje objekta, planira se zaposlenje 120 radnika.

Radovi na izgradnji hipermarketa "Bingo" bi trebali početi nakon majskih praznika u Zasad-polju, na površini od 10 hiljada kvadratnih metara.

Ranije je rečeno da je vrijednost ove investicije između pet i sedam miliona KM i da će oko 90 odsto ukupnih radova pripasti domaćim izvođačima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije