Kupres gradi vjetropark: Objavljen tender za opterećivanje nekretnina

18.09.2014. 13:42 / Izvor: eKapija.ba
Kupres gradi vjetropark: Objavljen tender za opterećivanje nekretnina

Općina Kupres je radi izgradnje vjetroparka objavila javni oglas o opterećenju nekretnina pravom građenja u vlasništvu Općine Kupres metodom usmenog javnog nadmetanja. Vjetropark će se raditi na lokaciji Ravanjsko polje.

Općina Kupres namjerava graditi vjetropark te je tim povodom objavila i javni oglas o opterećenju nekretnina pravom građenja u vlasništvu Općine Kupres metodom usmenog javnog nadmetanja. Vjetropark će se raditi na lokaciji Ravanjsko polje, saznaje eKapija.ba.

Predmet ovog Javnog oglasa je opterećenje nekretnina pravom građenja u vlasništvu Općine Kupres, za razdoblje od 30 godina, u svrhu izgradnje platoa vjetroturbina budućeg vjetroparka „Kupres 1", uz mogućnost produljenja koncesije.

Radi se o 37 parcela, površine od 64 do 7481 m2.

Za potrebe navedenih nekretnina na kojima će biti ustanovljeno pravo građenja platoa vjetroturbina pod rednim brojevima od 1. do 37. kao povlasnih nekretnina biti će osnovano uz posebnu naknadu pravo služnosti izgradnje pristupnog makadamskog puta i pravo služnosti koje služi postavljanju vjetroturbina i servisnih platoa oko turbina, kao i služnost za polaganje podzemnih i nadzemnih vodova/kabela/ i pristupa istim na poslužnim nekretninama u vlasništvu i posjedu Općine Kupres.

Početna tržišna cijena za opterećenje pravom građenja za nekretnine iznosi 0,475/KM /m2/ za period od 30 (trideset) godina.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju sve zainteresirane pravne i fizičke osobe koje imaju za navedeno područje dodijeljenu koncesiju, izdanu urbanističku suglasnost, sklopljen ugovor o međusobnoj suradnji i sličan akt kojim se dokazuje mogućnost izgradnje vjetroparka „Kupres 1" na navedenom području.

Najpovoljnijom ponudom smatrat će se ona koja uz ispunjenje svih uvjeta iz natječaja sadrži i najviši iznos ponuđene cijene zakupnine.

Prijava se podnosi u roku od 15 dana od dana objave oglasa.

Licitacija zemljišta radi opterećenja nekretnina pravom građenja, izvršit će se dana 06.10.2014.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije