Na Kupresu planirana izgradnja zdravstveno-rehabilitacijskog centra

22.09.2014. 08:42 / Izvor: eKapija.ba
Na Kupresu planirana izgradnja zdravstveno-rehabilitacijskog centra

Načelnik kupreške općine Perica Romić najavio kako bi se na Kupresu trebao izgraditi zdravstveno-rehabilitacijski centra u suradnji s bolnicom Srebrnjak i Domom zdravlja u Kupresu.

Načelnik kupreške općine Perica Romić najavio kako bi se na Kupresu trebao izgraditi zdravstveno-rehabilitacijski centra u suradnji s bolnicom Srebrnjak i Domom zdravlja u Kupresu, zatim agronomski institut za zootehniku te sportski tereni na Čajuši.

U vezi s tim, Romić je u izjavi za Fenu kazao da je za zdravstveno-rehabilitacijski centar urađen glavni projekt i da su još ranije dobivena inicijalna sredstva od vlade Republike Hrvatske u iznosu od 800 tisuća kuna te da će na narednoj sjednici Općinskog vijeća Kupres biti ralizirano pozicioniranje objekta kroz izmjenu regulacijskoj plana zajedno.

Što se tiče agronomskog instituta za zootehniku, trenutno se rješavaju imovinsko-pravni odnosi a navedeni projekt će se, po riječima načelnika ,graditi u suradnji s Vladom Hercegbosanske županije (HBŽ), Zavodom za hranu i veterinarstvo HBŽ i Sveučilištem u Mostaru točnije Agronomskim fakultetom u Mostar.

"Također, na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća nastojat ću da profesori s agronomskog fakulteta prezentiraju kompletan projekt našim vijećnicima kako bi se do proljeća riješili svi pravne poslove oko ustroja instituta,a sve kako bi se sljedeće godine krenuli s izvođenjem radova", istaknuo je kupreški načelnik Perica Romić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije