Općina Centar će pomoći stavljanje u funkciju kosog lifta na Ciglanama

01.03.2015. 11:05 / Izvor: eKapija.ba
Općina Centar će pomoći stavljanje u funkciju kosog lifta na Ciglanama

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević uputio je 31. decembra 2014. godine dopis Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo i KJKP Gras kao preduzeću čiji je vlasnik Kanton Sarajevo.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić održali su 26. februara 2015. godine u Općini Centar sastanak sa direktorom KJKP Gras Avdom Vatrićem, predsjednikom Savjeta Mjesne zajednice „Ciglane-Gorica“ Farukom Kurtovićem i sekretarom pomenute MZ Izetom Kuhinjom, navodi se na internet stranici Općine Centar Sarajevo.

Povod sastanka bio je ponovo stavljanje u funkciju kosog lifta na Ciglanama koji je od 12. februara 2015. godine u kvaru. 

"Ovo je prvi korak koji je prvenstveno u interesu građana sa područja Centra, a također je u interesu i Općine i Grasa da se kosi lift ponovo stavi u funkciju. Nadamo se da ćemo uz finansijsku pomoć Općine Centar u narednih deset dana uspjeti osposobiti lift kojeg će građani moći koristiti", istakao je Vatrić.

Resić je ukazao da Općina Centar nije vlasnik lifta, niti je nadležna za upravljanje i održavanje sredstava javnog saobraćaja, ali da želi aktivno sudjelovati u rješavanju ovog krupnog problema naših sugrađana.

"U tom smislu načelnik Općine Centar Dževad Bećirević uputio je 31. decembra 2014. godine dopis Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo i KJKP Gras kao preduzeću čiji je vlasnik Kanton Sarajevo. Iskazujući podršku za što brže vraćanje funkcije kosog lifta, Općina Centar će odmah po zahtjevu Grasa iz tekućih rezervi ovogodišnjeg budžeta izdvojiti interventna sredstva za hitnu popravku lifta očekujući da Kanton kao osnivač i vlasnik Grasa pokrene aktivnosti na trajnom rješavanju ovog izuzetno važnog pitanja. Interes Općine je da građani dobiju potpunu funkciju kosog lifta jer im to pravo pripada još od vremena završetka izgradnje naselja Ciglane i to je sastavni dio urbane kulture življenja naših sugrađana, prije svega normalnih uslova za pristup njihovim stanovima", naglasio je Resić.

Predstavnici  MZ „Ciglane-Gorica“ istakli su da je sastanak bio jako koristan i da će problem kosog lifta pokušati riješiti u što kraćem vremenskom periodu. 

"Ovim sastankom smo zadovoljni i imamo obećanje direktora Vatrića da će u narednih desetak dana pokušati osposobiti kosi lift. Nadamo se da će lift što prije početi da radi, a mi ćemo sa našim građanima razgovarati na tu temu i zamoliti ih za strpljenje dok se ovaj problem ne riješi", rekao je Kuhinja. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije