Počela gradnja zgrade Centra za socijalni rad u Šamcu

27.02.2015. 09:23 / Izvor: eKapija.ba
Počela gradnja zgrade Centra za socijalni rad u Šamcu

Načelnik opštine Šamac Savo Minić izjavio je da je u Šamcu počela gradnja nove zgrade Centra za socijalni rad koja je u majskim poplavama uništena, dodavši da bi objekat trebalo da bude gotov do maja.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić izjavio je da je u Šamcu počela gradnja nove zgrade Centra za socijalni rad koja je u majskim poplavama uništena, dodavši da bi objekat trebalo da bude gotov do maja. "Bitno je da je Razvojni program UN (UNDP) obezbijedio sredstva u iznosu do 200.000 KM, a ukoliko bude nedostajućih sredstava obaveze preuzima opština Šamac", rekao je Minić.

Prema njegovim riječima, počele su aktivnosti na izgradnji nove zgrade, uklonjen je postojeći objekat, izvršena parcelacija i počelo postavlјanje novog objekta.

On je naveo da ima sastanke sa predstavnicima UNDP-a i izvođačem radova u vezi sa dinamikom radova. "Imamo čvrsta obećanja da će ovo teći maksimalno pozitivnom dinamikom i da će Centar biti završen do maja",rekao je Minić.

Direktor Centra za socijalni rad Velјko Milkić zahvalio je opštini i donatorima, podsjetivši da je stara zgrada bila montažnog tipa napravlјena 1976. godine i da je u majskim poplavama uništena.

"Nova zgrada biće istih dimenzija s tim što će biti od čvrstog materijala i imaće jedan sprat. U prizemlјu će biti dva ulaza, od kojih jedan za dnevni centar koji smo predvidjeli prema Zakonu o socijalnoj zaštiti, a na spratu će biti ostale kancelarije“, naveo je Milkić.

On je istakao da bi u dnevnom centru boravila djeca ometena u razvoju koja nisu uklјučena u neki vid obrazovanja i osposoblјavanja, što bi pomoglo i njima, ali i njihovim roditelјima.

"To je nešto novo što nismo imali u Šamcu, predviđeno je zakonom i olakšaće mnogo roditelјima djece, a i nama rad s njima u budućnosti. Djeca bi tu bila dnevno zbrinjavana i imala bi psihosocijalnu podršku, edukacije i adaptaciju na nove uslove života", rekao je Milkić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije