Počelo betoniranje prvih zidova na "Provansi" Dobrinja

14.11.2014. 09:07 / Izvor: eKapija.ba

Bh. kompanija Domoinvest počelo je betoniranje prvih zidova na stambenom objektu Provansa koja se nalazi u sarajevskom naselju Dobrinja. Projekat je vrijedan šest miliona KM.

Bh. kompanija Domoinvest počelo je betoniranje prvih zidova na stambenom objektu "Provansa" koja se nalazi u sarajevskom naselju Dobrinja. Naselje je poznatom po velikom stepenu urbaniziranosti, te kao takav predstavlja mikrograd s osnovnim, srednjim školama, tržnim centrom, sportskom dvoranom, zelenilom i sličnom infrastrukturom.

"Provansa" Dobrinja će biti druga stambena zgrada nakon one na Stupu, izgrađene 2011. godine.

Kako je eKapija.ba već najavila projekat je vrijedan šest miliona KM, a završetak radova se planira za maj 2015. godine kada će stanari moći useliti u svoje nove domove.

Veličina objekta je oko 4.000 m2  i nalazi se 100 m od tržnog centra Konzum Dobrinja, prije poznatijeg kao Mercator Dobrinja.

Inače, radi se o četvorospratnom objektu sa 60 stambenih jedinica veličine od 30-70 m2 . "Provansu "Dobrinja karakterizira moderan dizajn i veoma dobra energetska efikasnost. Osim 60 stambenih jedinica, stambena zgrada će imati unutrašnja parking mjesta, kao i vanjska. U sklopu objekta, koji će biti ograđen nalazit će se i dječije igralište.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije