Završena prva faza radova na stadionu Igman

16.04.2014. 08:28 / Izvor: eKapija.ba
Završena prva faza radova na stadionu Igman

Investitor je izveo radove u vrijednosti 715.000 KM i iste predao vlasniku, Općini Ilidža .Izvođač radova je VD Bosna. Uskoro će se nastaviti radovi na izgradnji atletske staze sa osam traka, kao i niz drugih pratećih sadržaja.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i predsjednik Upravog odbora Fondacije za razvoj  obrazovanja  Internacionalog univerziteta Sarajevo  Hasan Topaloglu potpisali su u petak,  11. aprila u Općini Ilidža Sporazum o primopredaji  izvedenih radova prve faze  na stadionu FK  Igman Ilidža.

Obzirom da je na zemljištu Internacionalnog  univerziteta   smješten  fudbalski teren  s jednim pratećim objektom,  Općina Ilidža je  putem protokola  definisala  obavezu investitoru  izgradnje Univerzitetu da na novoj lokaciji  koji je vlasništvo općine izvede radove, odnosno izgradi novo igralište i dio tribina, a po procjeni  koju je utvrdio  sudski vještak, angažovan od strane Općine Ilidža.

Investitor  je izveo  radove u vrijednosti  715.000 KM i iste  predao vlasniku, Općini Ilidža. Izvođač radova je VD Bosna. Uskoro će se nastaviti radovi  na  izgradnji atletske staze sa osam traka, kao i niz drugih pratećih sadržaja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije