Potpisan ugovor za čišćenje i uređenje potoka Svetinja u Bosanskoj Krupi

18.04.2015. 09:04 / Izvor: eKapija.ba
Potpisan ugovor za čišćenje i uređenje potoka Svetinja u Bosanskoj Krupi

Između načelnika Armina Halitovića i direktorice firme „Velić KOP“ Senade Velić potpisan je ugovor o izvođenju radova na čišćenju i uređenju dijela vodotoka II kategorije u općini Bosanska Krupa. Konkretno, radi se o čišćenju i uređenju potoka Svetinja.

Između načelnika Armina Halitovića i direktorice firme „Velić KOP“ Senade Velić potpisan je ugovor o izvođenju radova na čišćenju i uređenju dijela vodotoka II kategorije u općini Bosanska Krupa. Konkretno, radi se o čišćenju i uređenju potoka Svetinja. Iz budžeta Općine Bosanska Krupa za realizaciju ove aktivnosti bit će izdvojeno skoro trinaest hiljada KM.

Radovi čišćenja i uređenja između ostalog podrazumijevaju sječu šiblja i drugog rastinja, mašinsko čišćenje kosina i dna korita potoka od nanosa i drugog otpadnog materijala, iskop radi formiranja korita sa većom propusnom moći, prosušivanje zemljanog materijala koji će se koristiti za eventualna nasipanja, izmještanje i prespajanje komunalnih, elektro i drugih instalacija.

„Bosanska Krupa je grad koji mora voditi brigu o ekologiji, vodama, jer to je naš resurs i bogatstvo. Rješavali smo pitanje korita u otočkim mjesnim zajednicama, čistili i uređivali vodotok Bukovska i rukavac Potok Voloder - rijeka Una, a evo sad nastavljamo sa potokom Svetinja. Realizacijom ovih aktivnosti stvorit ćemo bolji i sigurniji protok vode, odnosno smanjiti mogućnost poplava, a svakako stvoriti i ljepšu sliku grada što je vrlo bitno za sve, i za nas i za turiste“, ističe načelnik Armin Halitović.

Izvođač se obavezuje da će pomenute radove, računajući od dana otpočinjanja istih, okončati u roku od petnaest dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije