Rekonstrukcija i sanacija savskog nasipa iznosit će oko 20 milijuna maraka

04.03.2015. 09:19 / Izvor: eKapija.ba
Rekonstrukcija i sanacija savskog nasipa iznosit će oko 20 milijuna maraka

Početkom četvrtog mjeseca počet će radovi na dionici u Odžaku (dionica Prud u dužini od 3 km), rješavanje pitanja nasipa i nadvišenja nasipa u općini Domaljevac-Šamac.

U zgradi Vlade Županije Posavske  23. veljače održan je sastanak na temu saniranja savskoga nasipa kojemu su bili nazočni predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Županije Posavske i Agencije za vodno područje rijeke Save.

Cilj sastanka bio je dogovor sanacije i rekonstrukcije odnosno nadvišenja savskog obrambenog nasipa na nivo stogodišnje vode plus 1,20 m. Direktor Agencije Sejad Delić izvijestio je premijera Vlade ŽP, predstavnike općina Odžak, Orašje i Domaljevac-Šamac kao i resorne ministre da je veliki dio sredstava od 20 milijuna maraka osiguran od Svjetske banke, Europske komisije i od Agencije za vodno područje rijeke Save.

Početkom četvrtog mjeseca počet će radovi na dionici u Odžaku (dionica Prud u dužini od 3 km), rješavanje pitanja nasipa i nadvišenja nasipa u općini Domaljevac-Šamac (Tursinovac i kritična točka u Domaljevcu kod Pauka). Na sastanku je bilo riječi i o rješavanju imovinsko-pravnih poslova za potrebe rekonstrukcije nasipa na ostale četiri dionice, sveukupno u dužini od 22,2 km nasipa. Predstavnici općina obećali su da će do konca ožujka riješiti svoja zaduženja, objavljeno je na web stranici Općine Odžak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije