Relax Tours krajem naredne godine otvara obnovljeni hotel "Prvi Šumar"

28.11.2014. 15:40 / Izvor: eKapija.ba
Relax Tours krajem naredne godine otvara obnovljeni hotel 'Prvi Šumar'
OTVORI GALERIJU

Planiraju zaposliti između 25 i 30 radnika. Vrijednost investicije oko 4.000.000 KM. Hotel će posjedovati 22 sobe, bazen, kongresnu dvoranu, wellness, saunu.

Kompanija Relax Tours d.o.o. Sarajevo trebala bi do kraja naredne godine otvoriti obnovljeni hotel "Prvi Šumar“ na Trebeviću, a posao bi trebalo dobiti između 25 i 30 radnika, izjavila je za Poslovni portal eKapija.ba portparol Relax Toursa Aida Jašarević.

Dodala je da je planirana investicija oko 4.000.000 KM, ali da to nije konačna cifra.

"Cijena opremanja samog interijera hotela još uvijek je nepoznanica. Veliki izdaci sigurno će biti na opremanju soba", pojasnila je Jašarević.

Precizirala je da će hotel posjedovati 22 sobe, bazen, kongresnu dvoranu, wellness, saunu.

"Uređeni prostor oko hotela biće dostupan građanima potpuno besplatno. Svi radovi, koji se izvode, u skladu su sa regulativom Zaštićenih prirodnih područja Kantona Sarajevo. To znači da se neće graditi ništa novo što nije bilo prije rata", objasnila je Jašarević.

Kazala je da je projektant hotela Studio Zec, a glavni arhitekta Amir Vuk Zec.

"Izvođač radova je firma 'Tuzlić Srebrenica' d.o.o. Kada smo birali ponuđače, odlučili smo se za firmu 'Tuzlić', jer su zaposlenici i vlasnici firme izbjeglice iz Srebrenice sa trenutnim prebivalištem u Zavidovićima. Izvođenje radova ide po planu i biće završeni u dogovorenom roku", rekla je Jašarević, te dodala da je Relax Tours zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa firmom "Tuzlić".

K.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije